VUČIĆ: Pitali su me da li uvodimo sankcije Rusiji zato što sam četiri minuta stajao pored Zelenskog

Novosti online

02. 06. 2023. u 21:36

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić se prilikom gostovanja u emisiji "Prva tema" obratio opoziciji i upitao ih šta zapravo hoće.

ВУЧИЋ: Питали су ме да ли уводимо санкције Русији зато што сам четири минута стајао поред Зеленског

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Ako ne možemo da pričamo na racionalan način, šta onda ostaje. Sa jedne strane imate dobrovoljne davaoce tuđe krvi, koji neće u Rudare, ali na Autokomandi hoće. A neko treći mora da se bori i ponaša za normalnu Srbiju, za onu koja ne želi rat, ali takođe ne želi ni da preda nacionalne interese. Nažalost, u eri društvenih mreža imate dva ekstrema, i ona normalnost u sredini ostaje ogoljena, jel sve smete biti samo ne pristojni i racionalni. I šta god uradio i kako god, nikada ne bi bilo dovoljno dobro - kazao je predsednik.

Vučić navodi i primer za to što je rekao.

- Juče sam razgovarao sa 38 evropskih lidera. I onda Ksavije Betel me upozna sa Zelenskim, rukujemo se, upoznamo, i u četiri minuta razmenimo osnovne stavove. Korektan razgovor. Posle sat vremena dobijam poruku da ljudi pitaju šta imam da se rukujem sa Zelenskim. Ja pitam šta kažu oni kojima je Zelenski heroj? Oni ćute. Šta hoćete ustvari? Da se ne rukujem sa predsednikom velike zemlje koja Srbiji ništa nažao nije učinila. Šta hoćete od mene, i od bilo koga drugog. I onda dođem do Dučićeve rečenice: "Mi Srbi imamo tendenciju da ili ubijemo ili unizimo velike vladare, a onda ih opevamo u desetercu i proglašavamo za svetitelje". Ne mislim na sebe tu, o tome će buduće generacije da sude. Smeta i kada se rukujem sa Putinom. Pa onda pošto sam video Zelenskog dobijem pitanje hoću li uvesti sankcije Rusiji. Zato što sam stajao četiri minuta pored Zelenskog? Ne vredi, šta god da uradite, uvek je isto - rekao je on.

Predsednik je rekao da je Zelenskog video prvi put u životu, da su razgovarali o teritorijalnom integritetu, UN ali ne i o sankcijama Rusiji.

Vučić je ponovio da Srbija već 16 meseci nije uvela sankcije Rusiji iako su mnogi lagali da će se to desiti:

- Prvi put smo se videli u životu. Srbija nije promenila svoje odluke. Naslušao sam se priča, to ćete sutra, ali Srbija već 16 meseci nije promenila svoju odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (120)

Zajedno za očuvanje prirode