GRAĐANI LEPOSAVIĆA SA ŽUTOM TRAKOM: Srbi sa važnim simbolom oko ruke poslali snažnu poruku (VIDEO)

Novosti online

31. 05. 2023. u 11:39

NEKOLIKO građana Leposavića na današnjem protestu u tom mestu stavilo je na ruku žutu traku sa Davidovom zvezdom, koja je simbol stradanja Jevreja u Drugom svetskom ratu i život u getu.

ГРАЂАНИ ЛЕПОСАВИЋА СА ЖУТОМ ТРАКОМ: Срби са важним симболом око руке послали снажну поруку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kako kažu, želeli su da na taj način ukažu na stradanje Srba na Kosovu. Oni su sedeli tik uz pojačanu bodljikavu žicu, da bi se zatim povukli u masu ljudi. Žute trake su takođe stavili na bodljikavu žicu kojom su pripadnici KFOR-a zaštitili prostor oko zgrade opštine.

Građani Leposavića i danas mirno protestuju i zahtevaju da se oslobode građani severa Kosova koji su u ponedeljak uhapšeni u Zvečanu, ali i da albanski gradonačelnici i specijalci tzv. kosovske policije napuste zgrade opština na severu Kosova. Veliki broj građana je okupljen ispred zgrade opštine.

Pripadnici KFOR-a obezbeđuju zgradu opštine u Leposaviću, a jutros oko 5 sati dodatno su obezbedili prostor bodljikavom žicom. Iza vojnika KFOR-a se i dalje nalaze oklopna vozila tzv. specijalnih jedinica kosovske policije.

KFOR je danas dozvolio direktoru Centra za socijalni rad Gradimiru Nastiću da izveze službeni automobil koji je bio bukvalno zarobljen u krugu gde se nalaze vojnici KFOR-a, dodatno opasani bodljikavom žicom. Automobil dačija daster se nakon radnog vremena parkira u krugu opštine i koristi se za potrebe socijalnih usluga, a tu je ostao zarobljen nakon što su počeli protesti.

Nakon što su otvorili kapiju, vojnici KFOR-a su i pomogli da se automobil izveze, dobili su aplauz okupljenih građana.

(kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (66)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna