VUČIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM RUSIJE: Predsednik otkrio šta je rekao Bocan-Harčenku

V.N.

30. 05. 2023. u 12:37

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o najnovijoj eskalaciji nasilja nad srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ РУСИЈЕ: Председник открио шта је рекао Боцан-Харченку

Printscreen

Predsednik Vučić je obavestio ruskog ambasadora o jučerašnjim dešavanjima i izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smeru. On je dodao da takvo ponašanje ima za cilj podizanje tenzija u celom regionu, zbog čega je zahtevao hitno povlačenje Kurtijevih specijalnih jedinica i reakciju međunarodne zajednice koja bi garantovala bezbednost Srba na KiM.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos najbrutalnijem kršenju svih međunarodnih sporazuma, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti. On je ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Ruske Federacije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje. 

Ambasador Ruske Federacije istakao je da zvanična Moskva prati sva događanja i da će preneti sve informacije koje su mu danas predočene.

On je istakao da Rusija razume svu delikatnost situacije i da primećuje porast agresivnosti Prištine, koja može da ima ozbiljne posledice. 

"Moskva ima najozbiljniji pristup u praćenju razvoja situacije i shvatamo da ovakav razvoj događaja može da izazove ozbiljnu krizu, čak eksploziju u celom regionu", rekao je ambasador Bocan-Harčenko. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (148)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama