PRODUŽEN PRITVOR SLAĐANU TRAJKOVIĆU Advokat: Žalićemo se na odluku

Novosti online

29. 05. 2023. u 11:24

OSNOVNI sud u Prištini ponovo je doneo rešenje kojim se, posle odluke Apelacionog suda Kosova da se poništi rešenje o produženju pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, mera sudskog pritvora produžava na još dva meseca, rekao je njegov advokat Dejan Vasić.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР СЛАЂАНУ ТРАЈКОВИЋУ Адвокат: Жалићемо се на одлуку

Foto: D. Milovanović/Društvene mreže

- Jedino što se u ponovljenom postupku utvrdilo jeste navođenje koje su konkretne radnje i optužbe koje se stavljaju na teret mom branjeniku. Ma koliko bile besmislene i netačne, uspeli smo da nakon šest meseci istrage konačno saznamo šta su izjavili svedoci koje je sve vreme specijalna tužiteljka tajno i nezakonito saslušavala - kazao je Vasić.

On dodaje da će na rešenje Osnovnog suda u Prištini još danas uložiti žalbu sa gotovo istim obrazloženjem kao u prethodnoj žalbi.

Kako navodi, očekuje da će Apelacioni sud u svojoj odluci konačno reći da su istražne radnje obavljene potpuno nezakonito i poništiti prvostepeno rešenje.

Apelacioni sud je 25. maja ukinuo rešenje kojim je Trajkoviću produžena mera sudskog pritvora.

Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog „sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu“. 

Početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, on je napustio kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

(kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽIKA IMA OGROMNU PENZIJU: Službenik tri puta proveravao - nije mogao da veruje kada je video brojku