PRVO OBRAĆANJE NOVOG PREDSEDNIKA SNS: Vučević poručio - Nadam se da ću biti dostojan časti i odgovornosti koja mi je danas data

Novosti online

27. 05. 2023. u 14:23

MILOŠ Vučević izabran je za predsednika Srpske napredne stranke. On je rekao da je "velika prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića".

ПРВО ОБРАЋАЊЕ НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА СНС: Вучевић поручио - Надам се да ћу бити достојан части и одговорности која ми је данас дата

Foto: Tanjug

- Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti - rekao je on.

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmenu mišljenja. Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

- Krajem juna ćemo se priključiti Narodnom pokretu. Očekuju nas veoma teška vremena. Zato je bitno da i SNS razume da se oko te politike okupe i oni koji možda ne žele da se priljuče stranci. Nadam se da ću biti dostojan časti i odgovornosti koja mi je danas data - kazao je Vučević i dodao:

- Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora... Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS - nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača - rekao je on.

Kazao je da je situacija na KiM veoma teška, a o sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Vučević je rekao da je obavljen detaljan razgovor sa predsednikom Srbije.

- Situacija na KiM je veoma teška. Kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana na KiM. Državni organi će u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste. U toku je raspoređivanje jedinica Vojske Srbije duž administrativne linije, i očekujem da će u narednim satima biti na položajima. Ne igraju nam se nikakve ratne igre, ali crvene linije Srbije se znaju. Raspoređivanje jedinca je upravo u toku, u skladu sa aktuelnom situacijom, i ostaće na položajima do daljnjeg.

Podsetimo, za predsednika Srpske napredne stranke i za svog naslednika Aleksandar Vučić je na današnjoj sednici SNS u Kragujevcu predložio Miloša Vučevića.

- Predložiću za predsednika stranke, a on će naravno, konsultujući se sa svima nama, doneti odluku o budućem rukovodstvu, predlažem za novog predsednika naše stranke izaberemo Miloša Vučevića - rekao je Vučić i dodao:

- Znam koliko voli SNS, znam mu i oca, koji je bio jedan od najuglednijih advokata. Znam iz koliko je dobre porodice, znam ga kao odanog čoveka SNS, ali i ideji nezavnisne i samostalne Srbije i siguran sam da će i uz moju podršku i uz vašu podršku moći zajedno sa vama da radi još više i još snažnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (89)

PREDSEDNIK VUČIĆ NA POLIGONU PEŠTER: U toku velika vojna vežba Vihor 2024 (VIDEO)