LICEMERNI TEPIĆ I JANKO VESELINOVIĆ: Ograđuju se od Željka Veselinovića koji poziva na silovanje žene, a sede sa njim u poslaničkoj klupi

Novosti online

24. 05. 2023. u 15:54

NA današnjem skupštinskom zasedanju povodom podnošenja izveštaja o tragičnim zločinima u Srbiji prethodnih nedelja, narodni poslanik Janko Veselinović rekao je da prema predsednici Vlade Srbije ima bivalentan odnos u smislu da je kao premijerku optužuje za sve što smatra da nije ili je učinila i traži njenu ostavku.

ЛИЦЕМЕРНИ ТЕПИЋ И ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ: Ограђују се од Жељка Веселиновића који позива на силовање жене, а седе са њим у посланичкој клупи

Foto: RTS Printskrin

Premijerka Brnabić u svom izlaganju podsetila je Veselinovića da tri mesta od njega sedi narodni poslanik (Željko Veselinović) koji je javno pozivao na njeno silovanje! „On je deo vaše poslaničke grupe, vaše političke grupacije, vaše političke stranke, pozvao je na silovanje. Lepo sročio taj tvit, nije to bilo u afektu. Treba izbrojati karaktere, treba smanjiti da to stane, treba staviti zarez i tačku, treba četiri-pet puta proći kroz taj tvit, to nije bio afekat, to je bila želja, iskrena želja, to je bila mržnja i to je takođe bila užasna mizoginija. Pozivanje na silovanje! I vi ste dozvolili da takav čovek sedi sa vama u poslaničkoj klupi u vaše ime i u ime vaše stranke“, istakla je premijerka dok se Veselinović neiskreno ogradio od stranačkog kolege. 

- Kažete imate ambivalentan odnos prema meni. To je u redu. Znate, imate tu čoveka. Vi kažete, okej, vi ste se od njega ogradili, vi ste se izvinili i sve je okej. Kako ste se ogradili? On je čovek bio na vašoj listi i to je bio na vašoj listi kao jedan od najprominentnijih članova, pri samom vrhu te liste i zahvaljujući tome koliko ste glasova dobili bio dovoljno visoko na toj listi da postane ni manje ni više nego narodni poslanik. Narodni poslanik. Čovek koji nije samo u afektu rekao – e, ajde silovanje premijerke, žene, nego pred kamerama danima zatvoreno i on je vaš narodni poslanik. Vi kažete niste imali bolje od njega i onda ste se ogradili. Šta se ogradili? Ja svaki dan kada dođem u ovu Skupštinu moram da gledam u čoveka koji je pozivao ne samo na silovanje mene nego na javno silovanje danima pred kamerama. Svaki dan moram da ga viđam i vi kažete vi ste se izvinili i vi ste se ogradili. Kako to meni pomaže svaki dan? Vi ste se ogradili? Vi ste se izvinili? Vi se borite protiv nasilja? Izvinite, ja u to ne mogu da verujem. Vi mene terate da ga gledam svaki dan. Vi mene terate da razgovaram sa njim zato što sam ja ovde u svakom smislu ispod vas. Ja sam izvršna vlast. Vi ste zakonodavna vlast. On mene ovde može da ispituje o bilo čemu. Ja moram da odgovaram na njegova pitanja i na njegove zahteve. To ste vi uradili. To je vaša borba protiv nasilja - istakla je premijerka.

Zatim, nakon što je premijerka prebacila opozicionim pripadnicima što ćute povodom užasnih pretnji silovanjem i vređanjem, reč je imala narodna poslanica Marinika Tepić, koja je takođe rekla da se ogradila od ranijeg Tvita Željka Veselinovića, ali definitivno sve grozote koje je njihov saborac uputio jednoj ženi i to na najvišoj ulozi u izvršnoj vlasti, nisu bile dovoljne da ne nastave da sede sa njim u skupštinskoj klupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (77)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)