GRENEL UPOZORAVA KURTIJA ZBOG ĐOKOVIĆA: "Prestani da započinješ svađe, ne politizuj krštenje dece"

Tanjug

19. 05. 2023. u 22:07

BIVŠI specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je danas premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da se ne bavi politizacijom krštenja dece najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića i da je potrebno da sprovede sve prethodne sporazume.

ГРЕНЕЛ УПОЗОРАВА КУРТИЈА ЗБОГ ЂОКОВИЋА: Престани да започињеш свађе, не политизуј крштење деце

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili, File/Tanjug/Zoran Žestić/Profimedia

Grenel je na Tviteru reagovao na objavu bratstva manastira Dečani, u kojoj je Eparhija raško–prizrenska saopštila da je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrule Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv kovida, iako, kako se napominje, ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, navodi se u saopštenju Eparhije.

- Ovo bi trebalo da bude lak gest za Aljbina Kurtija. Prestanite da započinjete svađe. Ne politizujte krštenje dece. Sprovedite sve prethodne sporazume i gledajte napred. Otvaranje radnih mesta za mlade. Narod Balkana zaslužuje mir i prosperitet - napisao je Grenel na Tviteru.

BONUS VIDEO: HEROJI IZ KOSOVSKOG POMORAVLjA STIGLI U NIŠ - Doček tera suze na oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024