VUČIĆ NA SASTANKU SA SAMANTOM PAUER: Dosledna spremnost Srbije za dijalog, ali neprihvatanje jednostranih odluka

Tanjug

10. 05. 2023. u 11:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer i tom prilikom ponovio doslednu spremnost Srbije za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali i odlučnost da ne prihvatamo bilo kakve jednostrane odluke koje direktno ugrožavaju prava srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА САМАНТОМ ПАУЕР: Доследна спремност Србије за дијалог, али неприхватање једностраних одлука

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Važan, otvoren i sadržajan razgovor sa Samantom Pauer o konkretnim i prioritetnim temama za dalje unapređenje bilateralne i ekonomske saradnje sa #USA, ali i o situaciji u regionu i aktuelnim regionalnim i globalnim geopolitičkim izazovima.

Ponovio sam doslednu spremnost Srbije za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali i odlučnost da ne prihvatamo bilo kakve jednostrane odluke koje direktno ugrožavaju prava srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Zahvalio sam na pomoći koju je @USAID kroz svoje programe pružio našoj zemlji u oblastima jačanja konkurentnosti srpske privrede, a razmotrili smo i potencijale za dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu i pokretanje novih projekata u cilju sveobuhvatnog i ujednačenog ekonomskog napretka Srbije - napisano je na Instagramu u opisu fotografije sa sastanka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (219)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!