IZDATE HITNE NAREDBE MUP-u: Uslediće brutalne sankcije ukoliko građani ne predaju nelegalno oružje u narednih mesec dana

Novosti online

05. 05. 2023. u 10:53

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić zatražio je od MUP-a da što je pre moguće izda moratorijum na izdavanje bilo kakvog oružja u naredne dve godine, uključujući i lovačko oružje.

ИЗДАТЕ ХИТНЕ НАРЕДБЕ МУП-у: Уследиће бруталне санкције уколико грађани не предају нелегално оружје у наредних месец дана

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

Vučić je dodao da što manje cevi ima, to je manje opasnosti za našu decu i građane.

-Odmah da MUP izda moratorijum na izdavanje bilo kakvog oružja u naredne dve godine, uključujući i lovačko oružje.

Nalaže se MUP-u da sve osobe koje imaju nelegalno oružje u narednih mesec dana predaju to oružje, ili će uslediti brutalne sankcije.

- Posebno se povećavaju kazne za nošenje opasnih predmeta, poput noževa i peroreza, kojim deca mogu naneti teške povrede drugarima. O inicijativi za postavljanje metal detektora na vratima - u Ruđeru Boškoviću imate ta vrata, ali nije pomoglo ništa. Ne bi ni pet takvih vrata pomoglo u Ribnikaru. Mi moramo slobodno da živimo, i da se suprotstavimo ovom zlu. Do ponedeljka neću odgovarati ovima koji su koristili tragediju za svoje ciljeve, a od ponedeljka ću odgovarati. Mi moramo da pobedimo zbog naše dece, deka, baka i roditelja. Od ponedeljka i utorka, uz svu tugu i bol, moraćemo da nastavimo da živimo i radimo, ali i sistemski i sistematski da menjamo sebe - kaže predsednik.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna