BRNABIĆEVA SA ŠEFICOM UNMIKA: Zabrinutost za bezbednost Srba na KiM - jasna poruka da nisu poželjni

Tanjug

10. 04. 2023. u 14:08

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je danas, u razgovoru sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom UNMIK-a Karolin Zijade, da je veoma zabrinuta za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, koji su konstantno izloženi provokacijama Prištine.

БРНАБИЋЕВА СА ШЕФИЦОМ УНМИКА: Забринутост за безбедност Срба на КиМ - јасна порука да нису пожељни

Foto: Printskrin

Brnabićeva je ukazala da se u kontinuitetu uništavaju srpska groblja i crkve, čime se šalje jasna poruka da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Zijade je poručila da je cilj da se očuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji i posebno pohvalila inicijativu „Otvoreni Balkan“, kao mogućnost boljeg ekonomskog povezivanja regiona.  

Brnabićeva je razgovarala u Beogradu sa Zijade o Izveštaju generalnog sekretara UN o radu Unmika, koji će biti predstavljen na sednici SB UN 27. aprila, o situaciji na Kosovu i Metohiji, položaju Srba i nealbanskog stanovništva, kao i o neophodnosti implementacije Briselskog sporazuma.

Kad je reč o Briselskom sporazumu, predsednica Vlade Srbije podsetila je da taj dokument nije implementiran od strane Prištine čitavih 10 godina. Ona je istakla da je neophodna puna primena Briselskog sporazuma i uspostaljanje Zajednice srpski opština, što će omogućiti Srbima da se osećaju sigurnije.

Brnabićeva je, govoreći o inicijativi „Otvoreni Balkan“, naglasila da je taj format odlična prilika da se čitav region poveže, kako bi se ostvario ekonomski prosperitet, kao i brži protok ljudi i robe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!