ŠOLAKOVI MEDIJI OPTUŽUJU TELEKOM ZA ONO ŠTO I SAMI RADE: Iz Junajted grupe imali sastanke sa Bilčikom

Novosti online

31. 03. 2023. u 16:18

Predstavnici kompanije Dragana Šolaka su za godinu dana imali dva sastanka sa izvetiocem Vladimirom Bilčikom, a to što je posle primio i ljude iz Telekoma za N1 i Novu je dokaz “afere”

ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ОПТУЖУЈУ ТЕЛЕКОМ ЗА ОНО ШТО И САМИ РАДЕ: Из Јунајтед групе имали састанке са Билчиком

Printscreen

U slučaju vršenja političkog i medijskog pritiska na Evropski parlament kakav se ne pamti u istoriji ove institucije EU, mediji pod kontrolom Junajted grupe i Dragana Šolaka ovih dana su objavili seriju najstrašnijih optužbi i uvreda na račun specijalnog izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika.

Televizije i portali Nova S i N1, kao i dnevni list Danas, između ostalog tvrde da Bilčik radi za interese kompanije Telekom Srbija, koja je tržišni konkurent njihovim vlasnicima iz Junajted grupe.

Printscreen

Pored gomile anonimnih izvora, jedini “dokaz” koji su tim povodom izneli jeste činjenica da je Vladimir Bilčik, u okviru svojih redovnih aktivnosti i nadležnosti, imao zvaničan sastanak sa predstavnicima Telekoma, kao i odvojen susret sa predstavnicima firme Adrija Medija Grupa.

Bilčik je, u skladu s pravilima, oba sastanka zvanično prijavio i njihovo održavanje je objavljeno na internet sajtu Evropskog parlamenta. 

Od ovog slučaja N1, Nova i Junajted grupa pokušavaju da naprave ogromnu aferu, a šta je u svemu posebno zanimljivo: taj isti Vladimir Bilčik je u roku od 12 meseci imao i dva sastanka sa predstavnicima te iste Junajted grupe! 

Šolakovi mediji i kompanija na sva zvona optužuju Telekom Srbija za ono što i sami rade! 

Printscreen


Lažni “nezavisni, profesionalni” mediji Nova S i N1 su listajući aktivnosti Bilčika iz prethodnog perioda na sajtu EP jednostavno zaobišli činjenicu da su sa specijalnim izvestiocem EP sastanke imale njihove gazde iz Junajted grupe: prvi put 30. novembra 2021. i drugi put 15. novembra 2022. godine.

Printscreen

Junajted grupa je, dakle, imala čak intenzivnije kontakte sa Vladimirom Bilčikom od Telekoma, koji je tek ove godine prvi put izneo svoju argumentaciju na sastanku sa izvestiocem parlamenta EU. 

Lažni mediji Nova S i N1 ovih dana su objavili bar petnaestak priloga protiv kompanije Telekom Srbija i direktora Vladimira Lučića, a za tri godine više od 400, kršeći sve norme novinarstva

Ali, očigledno da lobiranja Šolakove kompanije kod Bilčika nisu bila najuspešnija, pa su odlučili da protiv ovog zvaničnika EU pokrenu kampanju kakva se ne pamti ni u Briselu ni u Beogradu.

Lažni “nezavisni, profesionalni” mediji Nova S i N1, kao i list Danas, ovih dana su objavili najmanje petnaestak ekstremno negativnih priloga protiv Telekoma Srbija i generalnog direktora kompanije Vladimira Lučića, pritom kršeći sve moguće standarde novinarske profesije. 

Ovo je ujedno nastavak njihove besomučne kampanje protiv tržišnog konkurenta, jer su u prethodne tri godine imali ukupno više od 400 stotine negativnih priloga, bez ijednog pozitivnog, dok je neutralno intoniranih ne više od desetak.

Junajted grupa je sada ovaj manir vođenja najbrutalnije kampanje - tako što preko svojih medija besomučno žigoše i “reketira” sve one koji stanu na žulj Draganu Šolaku i ugroze njegove poslovne i političke interese - iz Beograda prenela u Brisel.

“U istoriji Evropskog parlamenta ne pamti se kada se neko usudio da vrši ovako brutalan politički i medijski pritisak na zvaničnike EP kao što to sada radi Junajted grupa. Međutim, ako misle da to što već dugi niz godina rade na Zapadnom Balkanu mogu da nastave u Briselu, gadno su se prevarili”, rekli su naši izvori bliski parlamentu EU.

Bilčik im je na meti zbog izveštaja EP

Najnovija kampanja medija pod kontrolom Junajted grupe protiv Telekoma Srbija vodi se u susret izveštaju o situaciji u Srbiji, za koji je zadužen specijalni izvestilac Vladimir Bilčik i o kojem će Evropski parlament da glasa krajem aprila ili u maju. 

Junajted grupa i Dragan Šolak, preko sebi bliskih poslanika EP, pokušavaju da Telekom Srbija u tom izveštaju bude imenovan i negativno pomenut. Kao najveću prepreku za ostvarenje tog cilja, bar u Briselu, “targetirali” su samog Bilčika.

A evo šta je iz kancelarije Vladimira Bilčika saopšteno tim povodom: 

„Gospodin Bilčik žali zbog pokušaja ometanja procesa pregovora (o izveštaju EP) curenjem informacija i spekulacijama. On će komentarisati konačni tekst izveštaja tek nakon što pregovori i glasanje budu završeni, jer u aktuelnim političkim pregovorima važi samo jedan princip: ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno i jedini tekst koji je bitan je konačni tekst izveštaja”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!