HVALA GRČKOJ NA POŠTOVANJU NAŠEG TERITORIJALNOG INTEGRITETA: Vučić poručio - Beograd i Atina privrženi principima UN

Novosti online

28. 03. 2023. u 12:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Srbija i Grčka potvrdile privrženost i podršku principima rezolucija UN i teritorijalnog integriteta.

ХВАЛА ГРЧКОЈ НА ПОШТОВАЊУ НАШЕГ ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА: Вучић поручио - Београд и Атина привржени принципима УН

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

On je posle sastanka sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu i nakon plenarnog sastanka delegacija Srbije i Grčke rekao da, kao što Grčka podržava naš teritorijalni integritet, tako i Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Helenske države i na kopnu i na vodi.

"Hvala predsednici i premijeru na podršci teritorijalnom integritetu. Za nas je važno poštovanje međunarodnog prava i tokom susreta sam potvrdio koliko je važno raditi na kompromisnim rešenjima sa Prištinom", rekao je Vučić.

Kako je istakao, zahvalio se grčkoj predsednici na podršci Srbiji na evropskom putu i što su se trudili da pomognu.

- Verujem da u narednom periodu možemo da postignemo dalji napredak i u ekonomiji - rekao je on.

On je istakao da je srećan, jer je ugostio grčku delegaciju.

- Srbija i Grčka imaju više od tradicionalnih, sestrinskih i bratskih odnosa - naši narodi se dobro razumeju, a političari samo prate ono što ljudi odavno osećaju. Danas smo analizirali i političku situaciju u regionu jugoistočne Evrope, u svetu, bilateralne i ekonomske odnose, mogućnosti dalje saradnje - naglasio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (242)

IZDAO VUČIĆA KAO LUKAŠENKA: Nije slučajno što je Slobodan Milošević za Bogoljuba Karića rekao da je najgori čovek na svetu