VUČIĆ O NALOGU ZA HAPŠENJE PUTINA: Mislim da je to odluka koja će imati politički loše posledice

Novosti online

19. 03. 2023. u 12:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je na konferenciji za novinare o nalogu koji je izdat za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

ВУЧИЋ О НАЛОГУ ЗА ХАПШЕЊЕ ПУТИНА: Мислим да је то одлука која ће имати политички лоше последице

FOTO: Tanjug/AP

Na pitanje o nalogu za hapšenje Putina, i činjenici da je Srbija ratifikovala statut tog suda 2009. godine, predsednik je rekao da ne bi da kritikuje.

- Ali videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Kako da reagujemo, ako bude u Beogradu? Vidim skočili svi sa Nove S, radosni zbog pitanja. Uzdržavao sam se da dam komentar, ali vidim da pričaju i Šolc i Bajden, pa da kažem i ja svoj stav. Ja mislim da je to odluka koja će imati politički loše posledice, koja će imati u ljudskim životima loše posledice, i koja govori da postoji velika nespremnost da se govori o miru i primirju. Moje pitanje je sada a sa kim ćete sada da razgovarate? Ili možda nećete da razgovarate? Ili čekate poraz. Je l stvarno mislite da Rusiju možete da porazite za tri, šest meseci, ili godinu dana - zapitao je on.

Vučić kaže da mnogi porede Putina sa Miloševićem, i istakao je da lider jedne male zemlje ne može da se poredi sa velikom silom.

- Nesumnjivo je da je cilj onih koji su to uradili da predsedniku Rusije otežaju komunikaciju, da dodatno oteža ekonomsku poziciju Rusije... Što se tiče hapšenja ne ljutite se, ali to je bezveze pitanje, jer je vama jasno da dok traju ratni sukobi Putin nema kuda ni da dođe do Srbije, a kamo li šta drugo. A što se hapšenja tiče ja ni pod supenom nisam hapsio one što je tražio ad hok Tribunal, sa čijom smo se saranju obavezali. Imate vi ove stručnjake, mogu dobrovoljno da se prijave, ovi što urliču svaki dan po ulicama, što su sve Srbe u vreće trpali i slali u Hag. Što se mene i Srbije tiče, imamo pametnija posla. 

- Osim ako Rade Basta ne misli drugačije. On će možda da okači da je Rade Basta novi Đinđić. Evo super mu ide, namiguje. Suprotstaviš se predsedniku Vlade i postaneš zvezda - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (141)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio