"ONI SU PUSTILI ALBANSKE TERORISTE NA SLOBODU" Brnabić: Kod nas im je suđeno za ubistva Srba, silovanja, trgovinu organima

Novosti online

06. 03. 2023. u 09:36

PREMIJERKA podseća da je 1891 albanski terorista pušten iz zatvora tokom prethodne vlasti.

ОНИ СУ ПУСТИЛИ АЛБАНСКЕ ТЕРОРИСТЕ НА СЛОБОДУ Брнабић: Код нас им је суђено за убиства Срба, силовања, трговину органима

Foto: Printskrin/TV Hepi

- Svi koji su bili i osuđeni, za koje postoje dokazi. Neki od njih su takvi zlikovci da im se danas sudi u Specijalnom sudu u Hagu. Kod nas im je suđeno za ubistva Srba, silovanja, trgovinu organima... Svi su neselektivno pušteni, i neverovatno je da je Zakonom o amnestiji, traženo da zaključno sa 17. martom 2002. godine svi budu pušteni iz zatvora. Šta je sudbina? Na taj isti dan dve godine kasnije počinje pogrom srpskog naroda na KiM - rekla je premijerka.

Predsednica Vlade kaže da su mnogi koji su bili u srpskim zatvorima učestvovali u pogromu protiv srpskog naroda.

- 2004. godine pogrom nad Srbima, apsolutno ništa nije urađeno. Ja sam videla preko vikenda da bivši predsednik Srbije Tadić pita kako nas nije sramota da menjamo istinu, i kaže da je reagovao, kao tadašnji savezni ministar odbrane. Kako to mislite? To je trajalo pet dana. Počelo je 15, pa 16, 17, 18, 19. Kada ste reagovali, ako ste reagovali? Ja o tome pripremam jedan poseban dokument koji će pokazati našem narodu kako je to izgledalo - ističe Brnabićeva.

Premijerka kaže da je so na ranu to što oni koji tada nisu ništa uradili danas govore o pogromu.

- I danas umesto da kažete izvinite, nismo imali čime da reagujemo, nismo imali ni vojsku, niti smo bili ekonomski jaki, vi napadate. E, to je sramota - kaže ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije