ZAVRŠEN ZAJEDNIČKI SASTANAK U BRISELU: Vučić razgovarao sa Boreljom, Lajčakom i Kurtijem

Novosti online

27. 02. 2023. u 18:03 >> 20:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na trilateralnom sastanku sa evropskim komesarom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

ЗАВРШЕН ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Вучић разговарао са Борељом, Лајчаком и Куртијем

Foto: Printscreen/Pink

Sastanak je završen pre oko 20 časova, saopšteno je na TV Pinku. Kako je najavljeno predsednik Vučić obratiće se građanima Srbije iz Brisela uključenjem uživo za tu televiziju.

Podsetimo, predsednik Vučić je pre odlaska u Brisel da Srbija ima jasne "crvene linije" - nema Prištine u UN i nema priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo.

Priština ne želi da bilo šta ispoštuje i ne pristaje na bilo kakav kompromis. Kurti ne želi čak ni ZSO da formira, a to je preduslov svih daljih dogovora.

Potvrda načelne saglasnosti Beo­grada i Prištine oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština, očekuje se da bude glavna agenda susreta predsed­nika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kur­tija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (250)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama