AMBASADOR BOCAN-HARČENKO ZA RUSKE MEDIJE: Ako bi Srbija ostala bez zapadnih investicija, to bi bilo veoma bolno za Srbiju i srpski narod!

Novosti online

21. 02. 2023. u 09:58

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je u intervjuu za "Vjedomosti" govorio o tome kako i na koji način Zapad preti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog toga što odbija da se pridruži antiruskim sankcijama.

АМБАСАДОР БОЦАН-ХАРЧЕНКО ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Ако би Србија остала без западних инвестиција, то би било веома болно за Србију и српски народ!

Foto Tanjug

- Zapad preti Beogradu „sekundarnim sankcijama“ zbog odbijanja da se pridruži sankcijama protiv Rusije. EU i SAD pokušavaju da dokažu da Srbija, kao evropski kandidat, mora da preispita svoju spoljnu politiku. (...) Konkretno, Srbima je rečeno da za kaznu mogu blokirati pristupne pregovore, ograničiti im pristup fondovima EU i suspendovati bezvizni režim. Pominju se i pretnje o mogućem smanjenju zapadnih investicija - objasnio je ruski ambasador.

Prema rečima ambasadora Bocan-Harčenka, ovakvi scenariji bi bili veoma bolni za Srbiju, jer je zemlja krenula dobrim tempom ekonomskog razvoja.

BONUS VIDEO: Pretnje predsedniku Vučiću na protestu opozicije u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna