VUČIĆ PORUČIO IZ NEMAČKE: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO

Novosti onlajn

17. 02. 2023. u 21:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je sa američkim državnim skeretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu razgovarao o francusko-nemačkom, odnosno evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja, kao i o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ИЗ НЕМАЧКЕ: Никада снажнији захтеви Европљана и САД за формирање ЗСО

Foto: D.Z.

- Govorili smo o svemu drugom i o tome da su Amerikanci bili jedni od retkih kada su bile barikade na severu KiM koji su želeli da čuju primedbe Srba. Oni su želeli da razgovaraju sa stvarnim predstavniima naroda i sa severa i sa juga - rekao je Vučić večeras za TV Pink odgovarajući na pitanje o čemu je razgovarao sa Blinkenom i da li su Amerikanci pokazali razumevanje.

On je ukazao i koliko je važna Zajednica srpskih opšitn, i to ne samo za ljude na severu već i na jugu Kosova i Metohije.

- Šta ćemo sa ljudima sa juga i kako će oni da se organizuju, ako nemaju ZSO. Kako će ljudi u Donjoj Gušterici, Klokotu - upitao je Vučić i istakao da je ZSO strašno važna.

On je dodao da Amerikanci neće promeniti poziciju, jer je Srbija suviše mala.

- A da li smo promenili okvir, da nas saslušaju i čuju šta želimo i radimo jesmo - istakao je predsednik.

On je rekao i da vlastima Prištine ne veruje ništa, ali je ocenio da posle odluke Evropskog saveta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtevi za formiranje ZSO, a da koliko će zbog unutaralbanskih problema to da traje ne može da sudi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest