GAŠIĆ O PRETNJAMA UBISTVOM VUČIĆU: MUP neće dozvoliti ekstremistima da ugrožavaju ustavni poredak Republike Srbije

Z.U.

16. 02. 2023. u 10:07

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je povodom sinoćnjih pretnji ekstremista ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru VUčiću da će "policija će zaštiti ustavni poredak i bezbednost građana".

ГАШИЋ О ПРЕТЊАМА УБИСТВОМ ВУЧИЋУ: МУП неће дозволити екстремистима да угрожавају уставни поредак Републике Србије

Foto: Ministarstvo

"Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti ni nasilnim pojedincima ni grupama da ugrožavaju ustavni poredak Republike Srbije, bezbednost, mir i sigurnost svih njenih građana.

Srpska policija je spremna da, u svakom trenutku, brzo i odgovorno reaguje na svaki pokušaj ekstremista da ruše Srbiju histerijom i nasiljem i naoružani hodaju ulicama naše zemlje.

Svako ko pokuša da svoje nečasne motive i ciljeve sprovede pretnjama, nasiljem, oružjem, suočiće se sa odlučnim i nepokloebljivim odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova, a građani treba da budu sigurni u snagu, spremnost i odlučnost svoje policije  za očuvanje njihove bezbednosti", rekao je Gašić.

Podsetimo, sa protesta ekstremista koji su se okupili sinoć ispred zgrade Predsedništva poslate su jezive pretnje ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dok su držali govore sa bine se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju svog govora viknuo "Ko potpiše-Njega ubiše".

I ultradesničar Damnjan Knežević iz takozvanih Narodnih patrola, čiji se pripadnik Dejan Bobaček danas uputio sa snajperskom puškom na protest ispred Predsedništva, takođe je potvrdio da je njihova namera da ugroze život predsednika Vučića.

On je na protestu između ostalog izjavio: "Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda".

Takođe, nakon govora oni su razrušili ogradu i pokušali da upadnu u Predsedništvo.

Ranije u toku jučerašnjeg dana novosadska policija privela Dejana Bobočeka, pripadnika grupe "Narodne patrole" iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada municije, a koji se naoružan uputio na protest u Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (79)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)