"TADIĆ MISLI DA JE NAROD ZABORAVIO SVE NJEGOVE LAŽI - NIJE I NEĆE" Jovanov oštro odgovorio na izjave nekadašnjeg predsednika

Novosti Onlajn

11. 02. 2023. u 10:00

ŠEF poslaničkog kluba Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, oglasio se povodom provakcija Borisa Tadića.

ТАДИЋ МИСЛИ ДА ЈЕ НАРОД ЗАБОРАВИО СВЕ ЊЕГОВЕ ЛАЖИ - НИЈЕ И НЕЋЕ Јованов оштро одговорио на изјаве некадашњег председника

Foto: Arhiva

Dokle Boris Tadić misli da potcenjuje građane Srbije i da im bednim lažima na društvenim mrežama poručuje da nije septembra 2010. izmestio pitanje Kosova i Metohije iz Ujedinjenih nacije pred tela Evropske unije, iako cela zemlja zna da jeste?! 

Zar Tadić misli da je narod zaboravio kako je pisan predlog rezolucije za Generalnu skupštinu UN i kako je nakon razgovora sa Ketrin Ešton iz te rezolucije izbacio deo koji je ukazao na jednostranu secesiju, zatim i deo koji se ticao pozivanja na Rezoliciju 1244, ali je ubacio rečenicu: „Pozdravlja se spremnost EU da olakša proces dijaloga između strana“? 

Zar misli da je narod zaboravio kako je zajedno sa svojim šefom diplomatije, Vukom Jeremićem, šibicario i lagao predstavnike Rusije i Kine, od kojih je prethodno tražio podršku, a onda im iza leđa menjao tekst predložene rezolucije?

Isti taj Boris Tadić je Danijelu Fridu izgovorio rečenicu: „Nezavisnost Kosova ne mora nužno da znači „gubitak“ ako se podesno odredi u umovima birača“. Da je to rekao danas, nikakve štete ne bi bilo, jer je Boris Tadić danas samo bezvredni politički otpad. Problem je što je to izgovorio i takvu politiku vodio kao predsednik Republike.

I sada, jadan, misli da je prošlo dovoljno vremena, da je narod zaboravio sve što je radio i da lažima može da se opere od posledica svoje štetočinske politike. 

Nije. I neće. 

Zauvek će ostati upamćen kao štetočina koja je nakon svih napravljenih gluposti na štetu Srbije, još i preko posrednika preklinjala da se odloži proglašenje nezavisnosti „Kosova“. Ali ne zauvek i ne da bi ga sačuvao, već da mu to proglašenje ne bi smetalo na predsedničkim izborima.

BONUS VIDEO: VOJSKA SRBIJE U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI - Hitno se oglasio ministar odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)