"OČEKUJE NAS NAJTEŽI PERIOD OD DRUGOG SVETSKOG RATA:" Vučić o nastavku rata - "Ovo je bilo skoro ništa u odnosu na ono što nam sledi"

Novosti onlajn

10. 02. 2023. u 21:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prva. Predsednik je komentarisao rat u Ukrajini.

ОЧЕКУЈЕ НАС НАЈТЕЖИ ПЕРИОД ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА: Вучић о наставку рата  - Ово је било скоро ништа у односу на оно што нам следи

Foto AP

Predsednik je rekao da nam predstoji najveća kriza u svetu koju smo videli od Drugog svetskog rata.

- Ovo je bilo skoro ništa u odnosu na ono što nam sledi. Skoro pa ništa je nekih 300.000 ubijenih, proteranih i izbeglih 10 miliona ljudi. Pričam i o mrtvim Rusima, Ukrajincima, ali i stranim plaćenicima. Nije to mnogo, ovo je tek početak, znam da nam sledi velika eskalacija, i ja se nadam da neki ljudi razumeju da nam eskalacija nije potrebna. U narednih 5 ili 6 meseci slede najteži sukobi - kazao je on.

Vučić kaže da će se to odraziti na nas tako što će pritisci na Srbiju po pitanju sankcija Rusiji biti neuporedivo jači.

- Biće strahovito snažni pritisci i oko KiM. U ovom trenutku više nije jasno ko pobeđuje u Ukrajini. Pre pet meseci činilo se da Zapad pobećuje. Danas to više nije tako jasno. Danas je Politiko objavio: "Da li je moguće da Putin pobedi".

- Gubili su Rusi male ratove, u Centralnoj Aziji, ali u velikim sukobima, protiv Napoleona i Hitlera na primer nisu nikada. Ruskog jedinstva na početku nije bilo, sada je potpuna unisonost u ruskom narodu, posebno posle slanja nemačkih tenkova. Opet, Šolc to nije mogao da izbegne. Pokušao je, ali ne može - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (97)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024