PORODICA POLICAJCA SLAĐANA TRAJKOVIĆA NAJAVILA OKUPLJANJE ISPRED TUŽILAŠTVA: Protest protiv nepravde

Марија Стевановић
Marija Stevanović

06. 02. 2023. u 09:53

PORODICA Slađana Trajkovića, bivšeg policajca iz Kosovske Mitrovice, optuženog da je navodno počinio ratne zločine na KiM, najavila je za danas protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini.

ПОРОДИЦА ПОЛИЦАЈЦА СЛАЂАНА ТРАЈКОВИЋА НАЈАВИЛА ОКУПЉАЊЕ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТВА: Протест против неправде

Foto: D. Z.

Njegov branilac Dejan Vasić potvrdio je za Tanjug da je cilj protesta ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine osumnjičenom Slađanu Trajkoviću odbijanjem zahteva da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora.

- Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo pravo - rekao je Vasić. - Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i da postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti.

Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije