VUČIĆ: "Srećan sam što sam bio pod sankcijama 99. godine"

Novosti online/M.Stevanović

03. 02. 2023. u 11:54

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene KiM, da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

ВУЧИЋ: Срећан сам што сам био под санкцијама 99. године

Foto: Printskrin

-Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje, poručio je Vučić, u nastavku rasprave na posebnoj sednici o Izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Komentarišući napade da je ucenjen on, a ne Srbija, predsednik je rekao:

- Da biste nekoga ucenili, prvo morate da imate nešto čime da ga ucenite. Niti imam račune, niti bilo kakvo bogatstvo u inostranstvu, niti bilo gde u zemlji da bi bilo ko imao bilo šta da mi oduzima, da bilo šta imam da izgubi. Drugo, mene ne interesuje, znam ja političare koji su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije sa kojima se redovno sastajem - pa šta? Vi stvarno mislite da mene interesuje da li će neko da protiv mene uvodi sankcije. Pa ja sam bio ponosan na sankcije koje su protiv mene uvedene 99. godine - bio sam kriv pošto sam branio zemlju, a napadao agresora. Objavite molim vas to još jednom, da sam bio pod njihovim sankcima 99. godine, srećan što sam bio protiv onih koji su izvršili agresiju na moju zemlju. U kom svetu vi živite? Vi stvarno mislite da se neko zabrinuo zbog toga? Što, da mi zabrane da negde otputujem? Ništa vas ja ne razumem, ne razumem taj odnos. Zbog građana Srbije - niko mi nikada ničim nije pretio, niti ima čime, samo da znate o kakvim lažima je reč. To je ona ista mantra - oni poveruju u sopstvene laži. Svakoga dana nabace na kamaru bezbroj laži i onda uzmi koju hoćeš laž - izmisli i onda pričaj gluposti pred svima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (78)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama