PRVE decenije ovog stoleća, koje je Dobrica Ćosić nazvao "tuđi vek", temelje se na mobilnoj telefoniji, internetu, kablovskim televizijama, direktnim prenosima, vestima koje nas bombarduju iz minuta u minut. U obilju informacija, krajnjem korisniku, prosečnom čoveku, ne preostaje ništa drugo do da ih prima u izvornom obliku i "pakuje u svoju podsvest".

Ivan

22.01.2023. 13:04

Da je srece da je vise ovakvih tekstova i novinara koji se ne libe da iznose istinu na videlo.Hrvati su nasi vekovni neprijatelji i kad god smo se u proslosti opustili,oni su to koristili za ostvarivanje svojih nacionalnih pitanja klanjem,mucenjem,ubijanjem Srba.Ovo treba uci u udzbenike.Sve koji idu na letovanje tamo treba suociti sa potomcima nastradalih,mucenih,zaklanih,pobijenih.Stoka!

Preković Mirjana

22.01.2023. 13:37

Svaka čast na tekstu, do saradnje sa Hrvatima ne treba da dođe sve dok ne priznaju svoje zločine nad Srbima. Kad su Nemci mogli da se suoče sa svojim nacizmom mogu i oni, od svih naroda se traži da se suoče sa istinom zašto bi oni bili izuzetak. Ako se ne suoče i ne prikažu istinu kakva je bila daje im prostora da se zločini ponove. Ne treba im nijedna buduća vlast u Srbiji dozvoliti saradnju dok to ne učine.Možda to uneti u neka dokumenta kao nacionalni interes koju treba biti obavezujuće sa svaku buduću vlast. Saradnja NE dok ne proznaju zločine.

Jovan

22.01.2023. 14:19

Zasto smo im oprastali zlocine. Jasenovac nije smeo da se pomene punih 55 godina. Ali dobro je da se to sada stalno pominje. Da su posle oktobra 1944-te godine samo jednom odlukom Skupstine SFRJ osudjeni zlocini u Jasenovcu, Gradiski, Pribilovcima i ostalim jamama i stratistima Srba od ustaske ruke, Hrvati nakon pada Berlinskog zida ne bi smeli Srbe ni popreko da pogledaju. Ali nama nase zrtve nisu bile bitne i zato je srpski narod ponovo stradao u Hrvatskoj. I dan danas tih 3% Srba koliko ih je ostalo da zive u Hrvatskoj zive u strahu. Nikad se ne zna ko moze da im upadne u stan kao sto je dozivela poroduca Zec u Zagrebu.

Kole

22.01.2023. 14:40

Nikada! Nagrađeni su državom i članstvom u eu, jer su poslužili za ubijanje i proterivanje Srba. Cilj nemačkke i engleske je da nas unište. Tako da su nagradili ustaše za 2 000 000 ubijenih Srba i sve ostale koje su pokatoličeli i proterali. Kad tad Srbi moraju da se osvete!

Petar Veliki

22.01.2023. 14:55

Ex-Ndh država i njeni žitelji imaju usađenu mržnju u genima - prema Srbima. TU pomoći i promene nema. Nikakvo pomirenje nije moguće, a država Srbija mora dokumentovati sva zlidela, hdh genocid, sva stratišta, sve prebrojati, sve popisati, zatražiti pomoć i Gideona Grajfa, kada je već puno toga uradio i pribavio o jasenovcu - Balkanskom Aušvicu! Država Srbija mora posle toga na svim mestima, u svim institucijama, u svim prilikama - predočavati sav taj dokumentacioni materijal. Tu nema zaborava, tu ne može dalje preko toga, to ne može da se oprosti. Moraju da priznaju, moraju da se pokaju, moraju da traže oproštaj, ... dakle, od 1914-1918, 1941-1945, 1990-1999, pa i današnaj komunikacija sa njihove strane je - bolesna! Treba im predočavati šta su uradili Teslama, 1941-1945, kada su već stavili Nikolu na euro-cente - bolesno, prljavo, izaziva gađenje, povraćanje, ... - to su ex-ndh žitelji! Za njih je potrebno narednih 100 godina lečenja, ovako kak sam rekao.

Soko

22.01.2023. 16:18

Požurite glupi Srbi rezervišite mesto za letovanje na hrvatskom primorju.Ako niste sigurni da ćete uspeti obratite se Čanku on će vam to obezbediti preko svojih veza.