JASNA PORUKA ZA KURTIJA IZ AMERIKE: "ZSO mora biti formirana, zabrinuti smo zbog odluka Prištine"

Tanjug

19. 01. 2023. u 19:27

SPECIJALNI savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je da je za Sjedinjene Američke Države značajno da Zajednica srpskih opština bude formirana.

ЈАСНА ПОРУКА ЗА КУРТИЈА ИЗ АМЕРИКЕ: ЗСО мора бити формирана, забринути смо због одлука Приштине

Foto: Profimedia

Šole kaže i da "to nije aranžman koji bi ličio na Republiku Srpsku."

On nije hteo da govori o pojedinostima koje se tiču mogućih nadležnosti ZSO, rekavši da se ti detalji moraju "izglancati" kroz dijalog, koji podržavaju SAD.

Za evropski predlog Šole je kazao da je osnov za pregovore i da je fleksibilan.

Šole je govorio i o registarskim tablicama, izrazivši zabrinutost zbog jučerašnje odluke Prištine da ne dozvoli saobraćaj automobilima sa registarskima oznakama "KM" sa obnovljenom registracijom.

Šole je naveo da SAD ne žele da vide takve akcije i dodao da je to jasno stavio do znanja još tokom svoje poslednje posete regionu.

BONUS VIDEO: RUSI IZVESTILI O NAPADU NA DECU - Snimci agencije "Ruptly" iz Gračanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju