MONSTRUOZNE IZJAVE HARADINAJA: Umesto za srpskim dečakom, kuka za lažnom državom - Ovo je katastrofa, Kurti nas je doveo u ćorsokak

Novosti online

13. 01. 2023. u 08:19

PREDSEDNIK ABK Ramuš Haradinaj rekao je da je ranjavanje dvojice mladih Srba u Gotovuši nesrećan slučaj za tzv. Kosovo, jer se, kako je naveo, "to desilo u lošem trenutku", prenosi Gazeta ekspres.

МОНСТРУОЗНЕ ИЗЈАВЕ ХАРАДИНАЈА: Уместо за српским дечаком, кука за лажном државом - Ово је катастрофа, Курти нас је довео у ћорсокак

Foto: Profimedia/Ilustracija

Haradinaj je istakao da ne veruje da su srpski dečak i mladić ranjeni namerno, ali da pripadnik tzv. KBS mora da bude "vaspitan" u rukovanju oružjem.

- To je bio nesrećan slučaj za (lažnu državu) Kosovo. Vojnik mora da bude vaspitan u ekstremnoj samodisciplini, u rukovanju, manevrisanju i upotrebi vatrenog oružja. Policija brine o bezbednosti vojnika u civilnim situacijama. Izražavam poštovanje prema porodici oficira (tzv.) KBS Kurtaja, kojeg poznajem. Uz sva nacionalna osećanja, to je katastrofa, jer pravi nevolje za (lažnu državu) Kosovo. Ne kažem da je to bilo namerno, ali neka pravda to dokaže. To nam se dogodilo u lošem trenutku - izjavio je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Kurti je sebe, svoju stranku i tzv. Kosovo doveo u ćorsokak.

Kako je naveo, Kurtijeve jednostrane akcije izazvale su toliko posledica da se danas ne govori o konačnom sporazumu već o ZSO.

Podsećamo, srpski dečak i njegov rođak Stefan S. (11) i Miloš S. (21) ranjeni su na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao pripadnik tzv. KBS Azem Kurtaj.

Iako su albanski mediji i mediji u Srbiji pod američkom kontrolom pokušali da ublaže ovaj zločin, čak i tužilaštvo u lažnoj državi tereti Kurtaja za pokušaj teškog ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna