ALBANCI NASILNO PREUZELI VLAST U KOSOVSKOJ MITROVICI: Nedžat Ugljanin predsednik opštine

Novosti online

14. 12. 2022. u 14:22

UZ prisustvo brojnih pripadnika tzv. Kosovske policije u zgradi opštine u Severnoj Mitrovici održana je sednica skupštine na kojoj su novoimenovani odbornici položili zakletve, a za predsednika je izabran Nedžat Ugljanin.

АЛБАНЦИ НАСИЛНО ПРЕУЗЕЛИ ВЛАСТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Неџат Угљанин председник општине

Foto: Kosovo onlajn

Time su faktički Albanci nasilno preuzeli vlast u opština Severna Mitrovica, a nakon što su seli u odborničke klupe, u kojima su sve donedavno bili predstavnici Srpske liste, apsolutni pobednici na poslednjim izborima. Ovaj prevrat izveden je nakon što su Srbi napustili sve institucije na Severu KiM, a među njima odbornici u Mitrovici, revoltirani sve jačim terorom Prištine, koja odbija da formira ZSO. 

U međuvremenu je Centralna izborna komisija "zamenila" odbornike, što je bila i formalna saglasnost za uspostavljanje nove, nelegalne i neligitimni vlasti u Severnoj Mitrovici.

Pre nego što je zaseo u fotelju predsednika opštine, suprotno volji građana, Nedžet Ugljanin,pozvao je sve građane na mir i poručio da su kako kaže "mala opština i da će se baviti malim stvarim,a za sve što tišti građane biće adresa. 

- Mi smo došli u kuću bez domaćina. Znamo da većinska zajednica treba da bude domaćin u ovakvoj situaciji, ali nismo mi krivi za nju.  Rekao sam u izlaganju pred odborncima da ćemo se što manje baviti političkim pitanjima, a u interesu svih zajednica, bez obzira koje su nacionalnosti, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i sa Statutom Severne Mitrovice, rekao je Ugljanin u obraćanju medijima.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)