OSUDA POTEZA LAŽNE DRŽAVE: Argentina i Srbija složne po pitanju slanja "mirovnjaka" tzv. Kosova

Novosti online

13. 12. 2022. u 17:58

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom kome je preneo zahvalnost na principijelnoj podršci Argentine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

ОСУДА ПОТЕЗА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Аргентина и Србија сложне по питању слања мировњака тзв. Косова

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Jutjub/ANFX//Free Media!

Kako se navodi, argentinska strana informisala je o stavovima u vezi sa odlukom PIS u Prištini da uputi pripadnike "Kosovskih bezbednosnih snaga" na Malvinska (Folklandska) ostrva, u okviru Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, naglasivši da je ona u suprotnosti sa rezolucijama GS UN koje pozivaju dve strane da se uzdrže od jednostranog donošenja odluka dok se ne postigne rešenje za spor oko suvereniteta nad Malvinskim ostrvima. 

Istovremeno izražena je zahvalnost na saopštenju Ministarstva spoljnih poslova koje je objavljeno tim povodom. 

Tim povodom Dačić je istakao da Srbija smatra nedopustivim angažovanje "Kosovskih bezbednosnih snaga" u stranim misijama, budući da je ono u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244.

U razgovorima je konstatovan visok nivo bilateralnih političkih odnosa, zasnovanih na međusobnom razumevanju i podršci oko prioritetnih pitanja za dve zemlje. 

Takođe, potvrđen je interes za sveobuhvatni razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i interes za dalje jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, realizacijom posete MIP Argentine Republici Srbiji i nastavkom dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova. 

(Kosovo Online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024