HOĆE LI IKO REAGOVATI NA OVO ŠEGAČENJE SA BRISELSKIM SPORAZUMOM?! Petković o poslednjoj provokaciji Kurtija (FOTO)

Novosti online

09. 12. 2022. u 15:52

-Hoće li iko iz EU da reaguje na ovakvo Kurtijevo šegačenje sa Briselskim sporazumom i pravima Srba, napisao je Petar Petković reagujući na poslednju provokaciju Aljbina Kurtija.

ХОЋЕ ЛИ ИКО РЕАГОВАТИ НА ОВО ШЕГАЧЕЊЕ СА БРИСЕЛСКИМ СПОРАЗУМОМ?! Петковић о последњој провокацији Куртија (ФОТО)

Foto: AP/Tanjug

- Kurti ne samo da neće da formira ZSO, već sad govori da je to detinjast zahtev Beograda i time se najotvorenije ruga srpskom narodu, ali i Briselskom sporazumu, pokazujući bahato da niko ne može da ga natera da poštuje preuzete obaveze.

Hoće li iko iz EU da reaguje na ovakvo Kurtijevo šegačenje sa Briselskim sporazumom i pravima Srba?!

Jasno je da su za Kurtija zaštita života i prava Srba detinjsti zahtevi, pa zato nije ni čudo što je juče Rosu policija maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću, porodicu Petrović u Velikoj Hoči, a zatim i ceo grad Kosovsku Mitrovicu koju su dugim cevima pokušali da blokiraju i okupiraju!

Podsetimo, tzv. premijer vlade privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je zahtev Srbije da Kosovo osnuje Zajednicu srpskih opština "detinjast", prenosi Gazeta ekspres.

"Ne možete postavljati detinjaste zahteve u dijalogu. Beograd to radi. To znači da želim ovo za sebe. Ne možeš postavljati detinjaste zahteve, ja želim, a ne gledam šta ti želiš. Dakle, morate zamisliti šta će se desiti ako se ista stvar dogodi i vama. To uvek treba tako predstavljati, jer je to još jedan način da se malo duže razradi reciprocitet kao zdrav princip dobrosusedskih odnosa", rekao je Kurti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine