CILJ KURTIJA DA SRBI TRAJNO NESTANU: Priština će nastaviti da krši sporazume i propise

Novosti online

04. 12. 2022. u 21:00

ISTORIČAR Aleksandar Raković rekao je za portal IN4S da je kršenjem sporazuma, cilj Aljbina Kurtija da Srbi trajno nestanu sa prostora Kosova i Metohije.

ЦИЉ КУРТИЈА ДА СРБИ ТРАЈНО НЕСТАНУ: Приштина ће наставити да крши споразуме и прописе

Aljbin Kurti / Foto Tanjug-AP

– Nenad Rašić je kao nametnuti ministar postao član Kurtijeve vlade, a Rada Trajković je prihvatila ponudu da bude Rašićev savetnik. Aljbin Kurti će i nadalje kršiti sporazume i propise jer je njegov cilj da Srbi trajno nestanu sa Kosova i Metohije. S tim u vezi, žalosno je što su Rašić i Trajkovićeva zauzeli srpska mesta koja im ne pripadaju ni po izbornom rezultatu, ni po ugledu – rekao je on.

Raković dodaje da je Rašić i ranije bio kooperativan prema albanskim separatistima jer je bio ministar i u vladi Hašima Tačija.

– Rada Trajković je već dugo opozicija Republici Srbiji. Ona i ostalo artemijevsko društvo skupo su koštali srpske nacionalne interese na Kosovu i Metohiji. Žalosno je što ovog puta moramo da se prisetimo kako je tadašnji episkop Artemije, zajedno sa svojim kolaborantima, u američkom Kongresu 1998. govorio protiv Vojske Jugoslavije i MUP-a Srbije, koji su u to vreme herojski vodili rat za odbranu Kosova i Metohije protiv albanskih terorista – jasan je istoričar.

Na kraju, kako Raković zaključuje, ostaje nejasno zbog čega ga Srpska pravoslavna crkva tada nije raščinila ili makar 1999. kada se zahvalio NATO snagama što su Kosovo i Metohiju „oslobodili od Slobodana Milosevića“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu