ALBANCI VODE KOZE DA SKAČU PO SRPSKIM GROBOVIMA: Užasna scena na pravoslavnom groblju u Gračanici (FOTO)

Novosti online

04. 12. 2022. u 19:42

MEŠTANIN Gračanice B.I. koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je krdo krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta, prenosi Medija centar.

АЛБАНЦИ ВОДЕ КОЗЕ ДА СКАЧУ ПО СРПСКИМ ГРОБОВИМА: Ужасна сцена на православном гробљу у Грачаници (ФОТО)

Foto: J. Stojković

- Zatekao sam užasan prizor, koze skaču po grobovima, krave takođe, pasu travu kao da su na nekoj livadi. Groblje je inače ograđeno, ali je taj Albanac najverovatnije otvorio kapiju da uđu. Kada sam ga pitao zašto je tu pustio stoku, na albanskom mi je rekao da će ih izbaciti. Otišao sam sa groblja da ne bih izazvao neki incident, jer sam bio pod velikim stresom - rekao je on za Medija centar.

Slučaj je prijavio direktoru Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladici Trajkoviću koji ga je uputio na Odeljenje inspekcije.

- Pošto je danas nedelja, sutra ću prijaviti inspekciji i policiji - naveo je on.

Sahrane na novom groblju u Gračanici obavljaju se već nekoliko godina, jer na starom groblju više nema slobodnih mesta.

Parcelu za novo groblje obezbedila je opština Gračanica koja je i obezbedila sredstva za uređenje groblja i izgradnju pratećih objekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima