ADMINISTRATIVNI ODBOR O KAZNAMA POSLANIKA: Rakićeva ostala bez 37.242 dinara

V. N.

02. 12. 2022. u 09:22

POSLANICIMA Narodne stranke Borislavu Novakoviću, Miroslavu Aleksiću i Stefanu Jovanoviću kao i demokratama Zoranu Lutovcu i Srđanu Milivojeviću juče su na sednici Administrativnog odbora potvrđene kazne oduzimanja 10 odsto plate odnosno 9.310, 58 dinara, a odlučeno je i da se Dragani Rakić iz DS potvrdi kazna u visini od 40 odsto osnovne zarade - 37.242,30 dinara, jer joj je na sednici parlamenta oduzeta reč.

АДМИНИСТРАТИВНИ ОДБОР О КАЗНАМА ПОСЛАНИКА: Ракићева остала без 37.242 динара

Foto: M. Anđela

Oni su kazne "zaradili" na prethodnom zasedanju u plenumu, jer su, po oceni predsedavajućeg Vladimira Orlića, prekršili pravila ponašanja i Poslovnik nedoličnim ponašanjem - vikom, insistiranjem da dobiju reč i zaletanjem ka klupama gde sede drugi poslanici.

- Nadam se da će ovo biti poslednji put da raspravljamo o novčanom kažnjavanju - rekao je predsednik AO Milenko Jovanov. - Kao predsednik poslaničke grupe SNS želim da kažem da ću se potruditi, u onom delu u kome mi možemo da izvršimo određene korekcije, to i uradimo, a zamolio bih i druge kolege da svi zajedno pokušamo da na drugačiji način predstavimo svoje politike.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je na sednici odbora da su kazne diskutabilne, odnosno da su opomene, kako je rekao, "neutemeljene i da predstavljaju vid političke borbe protiv opozicije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri