"KURTIJEVA MARIONETA NENAD RAŠIĆ" Petković: On ne predstavlja srpski narod, za njega Srbi nisu glasali

Novosti online

01. 12. 2022. u 12:59

IMENOVANjEM Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak Privremenih institucija samouprave, Aljbin Kurti je brutalno prekršio sopstveni takozvani ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

КУРТИЈЕВА МАРИОНЕТА НЕНАД РАШИЋ Петковић: Он не представља српски народ, за њега Срби нису гласали

Foto: Printscreen/RTS

- Kurtijeva marioneta Nenad Rašić zajedno sa Radom Trajković ne predstavlja srpski narod na Kosovu i Metohiji, za njega Srbi nisu glasali na poslednjim izborima, već predstavlja Aljbina Kurtija i njegovu militantnu politiku prema svemu srpskom na KiM. To pokazuju i rezultati sa poslednjih izbora na KiM na kojima je lista koju je kreirao Rašić osvojila 0,173 odsto glasova, za razliku od Srpske liste za koju je glasalo skoro 96 odsto srpskog naroda - navodi dalje Petković.

- Čak i unutrašnji tzv. najviši pravni akt Prištine u članu 96, stav 5 predviđa da izbor ministra privremenih institucija samouprave mora imati podršku većine poslanika srpske zajednice, u ovom slučaju Srpske liste, a takvu podršku Kurti nikada ne bi dobio od poslanika Srpske liste za izbor svoje marionete na ministarsko mesto.

- Izbor Rašića najveći je dokaz onoga na šta sve vreme upozoravamo, da na KiM postoje Kurtijevi Srbi koji su spremni na sve zarad ličnog interesa i dila sa Prištinom. Zbog toga Srpska lista kao bedem ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima jedina ima podršku zvaničnog Beograda i svoje države i nikada neće služiti vlastima u Prištini i Aljbinu Kurtiju već jedino svom narodu - zaključuje Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)