SASTANAK POKRETA SOCIJALISTA I KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE: Srbija i Kina stavljaju svoj narod na prvo mesto

Novosti onlajn

29. 11. 2022. u 16:59

DELEGACIJA Pokreta socijalista na čelu sa njihovim liderom Aleksandrom Vulinom sastala se danas u Beogradu sa delegacijom Komunističke partije Kine predvođenom zamenikom Međunarodnog departmana Centralnog komiteta KP Kine Qian Hongšanom.

САСТАНАК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА И КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ КИНЕ: Србија и Кина стављају свој народ на прво место

Foto: PS

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je da je uveren da će snaga Komunističke partije pod vođstvom Generalnog sekretara druga Si Đinpinga doneti blagostanje Narodnoj Republici Kini i mnoga dobra čitavom svetu.

Vulin je dodao da Pokret socijalista deli iste vrednosti sa Komunističkom partijom Kine i da Pokret socijalsta podržava celovitost Narodne Republike Kine i politiku "Jedne Kine", baš kao što i Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet Srbije. 

Foto: PS

Na sastanku je istaknuto da i Srbija i Kina brinu o svom narodu i da svoj narod stavljaju na prvo mesto, baš kao i dve partije. 

Aleksandar Vulin je ranije uputio čestitke Komunističkoj partiji Kine povodom uspešno realizovanog 20. Nacionalnog kongresa, a takođe je čestitao Generalnom sekretaru KP Kine Si Đinpingu treći istorijski mandat. 

Aleksandar Vulin je kao predsednik Pokreta socijalista pozvan da poseti sedište Komunističke partije Kine i Narodnu Republiku Kinu. 

Foto: PS

Sastanak je upriličen kao nastavak višegodišnje uspešne saradnje Komunističke partije Kine i Pokreta socijalista. 

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji gospođa Čen Bo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista