DAČIĆ NAKON SASTANKA SA DELEGACIJOM KOMUNISTIČKE PARTIJE: Nastavićemo saradnju s Kinom uprkos neprimerenim pritiscima

Tanjug

29. 11. 2022. u 16:47

PREDSEDNIK Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas nakon sastanka sa delegacijom Komunističke partije Kine da je Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi.

ДАЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ: Наставићемо сарадњу с Кином упркос непримереним притисцима

Foto: Tanjug/Tara Radovianović

- Mi ćemo i pored svih pritisaka koji dolaze na neprimeren način nastaviti našu saradnju sa Kinom - poručio je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS i ocenio da je to u obostranom interesu.

On je zahvalio Kini na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dodajući da i Kina može da računa na podršku Srbije kada je reč o njenom suverenitetu i integritetu.

Predsednik SPS je podsetio i na istorijske činjenice, poput one da je tokom bombradovanja 1999. godine, jedna od meta u Beogradu bila i kineska ambasada.

Kada je reč o saradnji dve partije, Dačić je rekao da ona traje više decenija, te da u okviru uspešne saradnje Srbije i Kine jača i međupartijska saradnja.

- Naše dve zemlje su prijateljske, jedni druge podržavamo, imamo i Sporazum o strateškom partnerstvu, a odnosi između predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića su na visokom nivou - istakao je Dačić.

Zamenik ministra međunarodnog odeljanja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Kuan Hongšan rekao je da su sa delegacijom SPS razgovarali o jačanju saradnje u svim oblastima između dve države, ali i na nivou partija.

- Razmenili smo misljenje i dogovarali konkretne planove za buduću saradnju dve parije. Komunistička partija Kine i SPS su bratske partije, a dve drzave imaju čelično prijateljstvo - rekao je Hongšan.

On je pozvao delegaciju SPS da poseti Kinu, dodajući da i danas pamte Dačićevu posetu Kini februara 2020. godine kada je počela pandemija korona virusa, uz ocenu da je to bila hrabra odluka i velika podrška kineskom narodu.

Ponovio je da dve zemlje zajedno čuvaju međunarodno pravo iizrazio zadovoljstvo činjenicom da se Srbija razvija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu