PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK STRADALIM JUGOSLOVENIMA: Aleksandar Vučić obeležio stradanje Srba u logorima u Norveškoj

Tanjug

28. 11. 2022. u 14:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić položio je danas u Oslu venac na spomenik stradalim Jugoslovenima u okupiranoj Norveškoj u Drugom svetskom ratu.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ НА СПОМЕНИК СТРАДАЛИМ ЈУГОСЛОВЕНИМА: Александар Вучић обележио страдање Срба у логорима у Норвешкој

Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučića su na groblju, uz visoke vojne počasti, dočekali komandant tvrđave Akešhus Arne Operud i generalni sekretar Ministarstva odbrane Frede Hermansen. Vučić je položio venac uz minut ćutanja.

Više od 3.000 Jugoslovena stradalo je u logorima u Norveškoj, od čega najviše Srba. Oni su bili dovedeni u više od 20 radnih logora u okupiranoj Norveškoj.

- Sa dubokim pijetetom sam se poklonio senima jugoslovenskih interniraca, koji su daleko od otadžbine položili živote za slobodu, kao najveću tekovinu čovečanstva. Zahvalan sam Kraljevini Norveškoj što čuva sećanje na njih i što time pokazuje poštovanje prema žrtvama rata sa naših prostora. Ovo spomen-obeležje nije samo svedok teških vremena kroz koja smo zajedno prošli, već i jedan od temelja i stubova budućnosti koju zajedno gradimo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!