JEREMIĆ je hvalio Kurtija da je "intelektualac i stabilan čovek", a Kurti mu uzvraća zahvalnošću za doprinos nezavisnosti Kosova.

Komentari (6)

Dragan

26.11.2022. 10:52

Ne razumem zbog čega se Šiptari zahvaljuju Vuku Jeremiću? To isto pitanje mogli su i sami postaviti Sudu u Hagu i dobili bi isti odgovor. Sve posle toga se već zna?

Dragan R

26.11.2022. 13:10

Nemam lepo mišljenje o Jeremiću i nikada nisam glasao ni njega ni stranke kojima je pripadao i pripada, ali smatram da je neodgovorno i po državne i nacionalne interese veoma štetno zbog unutrašnjih političkih razmirica davati vetar u leđa Šiptarima i ostalim neprijateljima Srbije. Svakome ko je zaista pažljivo pročitao mišljenje MSP u Hagu i koga služi elementarna logika je jasno da Jeremić ništa nije pogrešio i ni u čemu nije pomogao Šiptarima. Pitanje je bilo jasno : "Da li je jednostrana deklaracija o nezavisnosti doneta od strane privremenih institucija samouprave na Kosovu u skladu sa međunarodnim pravom?". Da podsetim, deklaraciju o nezavisnosti tzv Kosova je donela Skupština tzv Kosova, kao jedna od privremenih institucija samouprave. U mišljenju MSP jasno stoji da ni Skupština, niti bilo koja druga privremena institucija samouprave na Kosovu nisu imale prava da donesu takvu deklaraciju, jer bi to bilo kršenje specijalnog međunarodnog prava, odnosno R1244. To što su plaćeni banditi koji sebe nazivaju sudijama MSP u Hagu na kraju došli do zaključka "da deklaracijom o nezavisnosti tzv Kosova nije prekršeno međunarodno pravo" je pravna sramota čitavog civilizovanog sveta, ali čak i takav zaključak nije na štetu Srbije. Naprotiv. Naime, tzv sudije su jednostavno izmislile da deklaraciju nije donela Skupština tzv Kosova već neka neformalna grupa građana, a takvi za međunarodno pravo ne postoje i mogu da usvajaju šta god hoće. To je npr kao da se skupimo nas sto u Kragujevcu i donesemo deklaraciju o nezavisnosti Šumadije. To međunarodno pravo ne brani, ali isto tako na osnovu deklaracije neke grupe građana niko ne priznaje države. Uostalom, i takve kakve su, same sudije MSP su više nego jasno napisale da se nisu bavile time da li je tzv Kosovo imalo prava da bude država.

Nena

26.11.2022. 14:43

Nije ni važno ko je šta pitao. To pripada prošlosti. Bitno je šta je sada i šta će biti u budućnosti. Na nama je da oblikujemo budućnost u našu korist. Ako to pametno uradimo, KiM će biti u Srbiji i to bez Albanaca.

Goran

26.11.2022. 15:10

I jeremic tadic djilas svi oni primaju debele pare od svih stranih agencija pogotovo americki proveriti kakve ovsor racun imaju na malti kipru dobicete odgovor oni zele rasparcati srbiju da ostane samo beogradski pasaluk sramota

Svensrb

26.11.2022. 15:24

Neće li ovaj današnji civilizovani svet biti na strani nekih separasista da pomognu i da stvore komplikaciju koja može koštati mnoge živote???