ŽELI DA UKINE SRPSKI JEZIK I BUDE KURTIJEV IZBOR Vučić: Vi koji kriminalizujete Srbe nam držite patriotske pridike

Novosti online

24. 11. 2022. u 11:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je navode Rade Trajković i Srđana Milivojevića podsetivši ih da se govorilo o sporazumu iz 2011. godine koji je potpisao Borko Stevanović.

ЖЕЛИ ДА УКИНЕ СРПСКИ ЈЕЗИК И БУДЕ КУРТИЈЕВ ИЗБОР Вучић: Ви који криминализујете Србе нам држите патриотске придике

Foto N. Skenderija

- Vidite kako je to interesntno. O nečemu govori žena koja bi želela da bude Kurtijev izbor sa svega 1 odsto glasova, da može da menja Ustav Kosova, da legitimizuje vojsku Kosova, da ukine srpski jezik.

Predsednik je naveo da je govorila o tome da su tablice nevažne, te upitao da li znaju o kom sporazumu je reč.

Foto: Pink Printskrin

- Trebalo je da imaju te tablice još 2011. godine, sporazum je potpisao Borko Stevanović, ne ja, ne Dačić. Mi sve vreme govorimo o sporazumu iz 2011. godine, i ćutim sve vreme, a borim se da sačuvam nešto što je nemoguće sačuvati jer je još 2011. predato. I kao što vidite uspevamo u tome. I uspevamo da se borimo u nemogućoj situaciji. U bukvalno nemogućoj situaciji. I vi na sve to, vi koji kriminalizujete Srbe posebno na Severu još nam držite  patriotske pridike - kaže Vučić i dodaje: - Ostaju nam KM tablice kao simbol države Srbije, a ne zato što to ima ko zna kakvu drugu vrednost.

Predsednik je upitao takve ljude zašto stalno imao idu protiv svog naroda.

- Posle 11 godina teške borbe mi smo to uspeli. Što idete protiv svog naroda i gledate da otežate srpskoj državi uvek i u svakom trenutku. Što ti Ristiću govoriš o tome koji si uzeo stotine hiljada evra od albanskih vlasti? I još nam držiš patriotske prilike. Jel vi znate koliko je teška borba za svaku reč i rečenicu, jer smo mi sami, mi nemamo saveznika u Briselu. Toliko je teško da mi 11 godina posle gluposti koju ste nam ostavili pokušavamo nešto da popravimo. U poslednjih 11 dana legao nisam. Da smo sličajno danas imali nemire, rekli biste "evo Vučić nas vodi u ratove i devedesete". Nastavite sa tim. Ja da kažem našem narodu na KiM da ćemo biti uz vas. Među Srbima na severu Kosovo politički vri, a znaju da imaju podršku Srbije i to je nateralo o međunarodni faktor da izvrše dodatni pritisak na Prištinu. Mi smo sinoć uspeli da uguiramo rečenicu koja je za nas najvažnija - prvo ZSO, što je pre 11 godina potpisano, pa onda nešto drugo - rekao je predsednik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

ČUVENA HILJADARKA IZ SFRJ: Ko je bila devojka sa novčanice i koliko para danas za nju možete da dobijete