LIKUJU ZBOG PICULINE REZOLUCIJE U EP: Traže nam da priznamo lažnu državu, a pojedini mediji u Srbiji se raduju zbog toga

Novosti online

23. 11. 2022. u 15:30

POSLANICI Evropskog parlamenta usvojili su danas većinom (502 glasa za, 75 protiv, 61 uzdržan) rezoluciju, a na osnovu izveštaja hrvatskog poslanika Tonina Picule, o preporuci Evropskom savetu, Evropskoj komisiji i visokom predstavniku za spoljnu i bezbednosnu politiku o novoj strategiji za proširenje.

ЛИКУЈУ ЗБОГ ПИЦУЛИНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ У ЕП: Траже нам да признамо лажну државу, а поједини медији у Србији се радују због тога

Foto AP

U ovom tekstu se traži pojačanje saradnje EU sa vlastima iz Beograda i Prištine na postizanju sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma "na osnovi uzajamnog priznavanja u okviru dijaloga", što se ocenjuje kao ključno na putu ka EU. Zahteva se i da se sva otvorena pitanja reše brzo i u dobroj volji u okviru dijaloga.

Bez obzira na to što u novom tekstu Rezolucije traži da priznamo lažnu državu Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji, mediji u vlasništvu Dragana Šolaka iskoristili su situaciju da likuju zbog ove odluke EP i time stanu na stranu onih koji lobiraju za priznanje nezavisnosti Kosova.

Foto: Printskrin Nova

Ipak, treba naglasiti da ova rezolucija nije obavezujuća što znači da ima savetodavni karaktera što znači da države članice i njihovi predstavnici u evrpskim institucijama nisu dužni da se pridržavaju preporuka iz ovog dokumenta.

Podsetimo, u medijima Dragana Šolaka nedeljama unazad vodi se kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tako su pravili "istraživačke tekstove" na temu - šta se dešava sa Aleksandrom Vučićem odnosno javno su se i "dobronamerno" pitali kako "češe glavu zbog predloga Šolca i Makrona"...

Sve je umotano u tobožnju brigu zašto se šef države nije oglašavao posle odluke Srpske liste, odnosno Srba u celini, da napuste sve institucije takozvanog Kosova. To kratkotrajno istraživačko pregnuće i psihoanaliza pali su u vodu koliko danas, pošto je šef države sat i dvadeset minuta na Televizija Prva do tančina objasnio našu poziciju u nastavku žestoke diplomatske bitke za Kosovo i Metohiju, pritom se baveći isključivo državnim pitanjima. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (74)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!