DAČIĆ RAZGOVARAO SA LABORINJOM: Srbija ceni podršku Angole teritorijalnom integritetu i suverenitetu

Tanjug

17. 11. 2022. u 15:43

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Angole Euženijom Sezarom Laborinjom naglasio da Srbija visoko ceni čvrstu podršku Angole teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje i posvećenost principima međunarodnog javnog prava, koju dve zemlje dele.

ДАЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЛАБОРИЊОМ: Србија цени подршку Анголе територијалном интегритету и суверенитету

Foto: Tanjug

On je ocenio i da su bilateralni odnosi Srbije i Angole izuzetno dobri, da su zasnovani na međusobnom poštovanju i uvažavanju i da postoji spremnost da se oni dalje razvijaju razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Laborinjo je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da poseti Beograd, rodno mesto Pokreta nesvrstanih zemalja i dodao da se u Beogradu oseća kao kod kuće.

Laborinjo je posebno istakao da će povodom obeležavanja 100 godina od rođenja prvog predsednika Angole svečano biti otkriven spomenik Agostinu Netu, koji će biti postavljen u istoimenoj ulici na Novom Beogradu.

Obostrano je iskazana zainteresovanost za dodatno jačanje ekonomske saradnje, te saradnje u specifičnim oblastima kao što su poljoprivreda, zdravstvo, odbrana, informacione tehnologije i obrazovanje.

U delegaciji ministra Laborinja bila je i državna sekretarka Ministarstva inostranih poslova Republike Angole Esmeralda Bravo Konde da Silva Mendonka.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

ŠTA OTKRIVA JMBG: Značenje prvih sedam cifara sigurno znate - a šta ostalih šest govore o vama