ROK TRI MESECA: Uložena žalba višem sudu na presudu Nikoli Nedeljkoviću uhapšenom na Gazimestanu

D.Z.

27. 09. 2022. u 12:42

ADVOKATICA Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda kojom je Nikola Nedeljković, koji je uhapšen za Vidovdan na Gazimestanu, osuđen na osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.

РОК ТРИ МЕСЕЦА: Уложена жалба вишем суду на пресуду Николи Недељковићу ухапшеном на Газиместану

Foto: D.Z.

Prema rečima advokatice Filipović, rok za razmatranje žalbe je tri meseca, a Nikola Nedeljković je u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nedeljković je uhapšen u trenutku kada je napuštao spomen-kompleks, a tri policajca, u svojstvu svedoka, optužila su Nedeljkovića da je tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu uzvikivao "Ubij Šiptara", što, prema rečima advokatice, više niko od prisutnih nije čuo, tako da smatra da "optužnica nije potkrepljena apsolutno nijednim materijalnim dokazom".

 - Ovakva kazna pokazuje da bilo koja tri lica mogu da se dogovore da upere prst u nekoga i da izmisle neke reči, da mu stave na teret. Naročito kada imate ovakvo trusno područje Kosova, gde u svakom trenutku može bilo kojem licu da se stavi etiketa da je širio mržnju i da se neko lice osudi bez ijednog dokaza - navela je Filipovićeva.

Inače, sudija Osnovnog suda u Prištini Adnan Kamberi rekao je tokom saopštavanja presude da će u kaznu zatvora Nikoli Nedeljkoviću biti uračunato vreme koje je već proveo u zatvoru, od hapšenja 28. juna ove godine.

BONUS VIDEO:

SINA DUŠANA TRAŽIM OD 1999: Svetlana Jočić u spomen sobi ubijenim i nestalim Srbima sa KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(UŽIVO) POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor