VUČIĆ U NJUJORKU GOVORIO O JASENOVCU: "Kada su pobili Jevreje, Nemci su tada ubijali Srbe"

Novosti Onlajn

21. 09. 2022. u 17:01

PREDSEDNIK je istakao da su Srbi bliski prijatelji Jevreja

ВУЧИЋ У ЊУЈОРКУ ГОВОРИО О ЈАСЕНОВЦУ: Када су побили Јевреје, Немци су тада убијали Србе

Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom gostovanja u emisiji “Probudi se, Ameriko” na američkoj televiziji Njuzmaks govorio o zločinima koji su počinjeni nad Srbima u Jasenovcu, ali i progonu Jevreja tokom Drugog svetskog rata.

On je rekao da prvi put vidi izjavu predsednika Irana Ebrahima Raisija o holokaustu, i istakao da su Srbi bliski prijatelji Jevreja, i da se holokaust dogodio.

– Takođe verujem da su zločini počinjeni protiv Jevreja tokom Drugog svetskog rata neoprostivi i ne smeju biti zaboravljeni. Tokom Drugog svetskog rata, u nacističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj postojao je veliki logor, zvao se Jasenovac. Postojao je i logor u Beogradu. Taj objekat u Beogradu je bio uništen, mi smo rešili da obnovimo to mesto, da obnovimo sećanja. Ja sam se sreo sa Ester Bajer, i ona mi se zahvalila. Tako je bila puna energije, ona je pokazivala na mesto gde se danas nalazi kafić, a gde je ubijen njen otac i mnogi, mnogi Jevreji. Kada su pobili Jevreje, Nemci su tada ubijali Srbe. Ona mi je rekla da je prišla ljudima koji su pili kafu, i rekla im da je to stratište – rekao je predsednik.

Vučić je dodao da će to biti veličanstveno mesto koje će simbolizovati snažne veze Srba i Jevreja.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić se nalazi u Njujorku gde učestvuje u radu 77. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

BONUS VIDEO: Stotine hiljada ljudi u Hajd parku u Londonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (76)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili