VUČIĆ IZ ABU DABIJA: Kada je teško, možemo se osloniti na UAE

Novosti online

11. 09. 2022. u 11:27

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić drugog dana posete Abu Dabiju imao je zvanične razgovore sa predsednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom, a u fokusu je bila energetika, vojna i ekonomska saradnja.

ВУЧИЋ ИЗ АБУ ДАБИЈА: Када је тешко, можемо се ослонити на УАЕ

Foto: Printskrin/TV Pink

Vučić je naglasio na početku obraćanja da UAE izrazito poštuju Srbiju. 

- Poštuju našu nezavisnost i stavove Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da "kada god je teško mi se možemo osloniti na UAE".

- Ono što je za nas važno - Beograd na vodi, mnoge investicije, ali ono što je najvažnije, kada god je teško, mi možemo da se oslonimo na Emirate. Predsednik UAE je jedan od najmoćnijih ljudi sveta. Nije da on ima velike interese u Srbiji već poštuje Srbiju, zbog pravdoljubivosti i nezavisnosti u odlučivanju. Kada god je teško mi se možemo osloniti na UAE. Danas kad imamo koronu, nekako smo navikli da živimo sa tim. 2014. godine kada su finansije teške, kada smo krenuli sa merama fiskalne konsolidacije, a tada nismo mogli da se zadužujemo, pomogao nam je šeik Muhamed. Tako je i danas. Ja sam mu za to zahvalan. Da ne bismo trošili ono novca što imamo sada, a moramo da kupujemo gasa, struje… nemamo problema sa tim, mnogo nam je pomogao i mnogo smo novca uštedeli i to su stvari koje prijateljima ne zaboravljate. Biće tu i promena. Mi sada možemo da prodamo tri puta veću proizvodnju nego što imamo. Svi hoće da kupe municiju i sve to radimo sa Emiratima. Mi sada idemo da obiđemo spomenik, 15 sati smo proveli u Emiratima. A da ne pričam da dolaze Makron, Šolc… Svaki glas, podršku i pomoć koje možete da dobijete... Sve to veoma znači - rekao je Vučić.

Ministar Siniša Mali je potpisao veoma važan sporazum, po kojem dobijamo milijardu po neverovatnim uslovima, ističe predsednik.

- To je praktično poklon - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše kako Hrvati jedino njemu ne dozvoljavaju da položi cvet u Jasenovcu, predsednik je rekao da oni nikada neće moći da zabrane istinu o Jasenovcu.

- Razotkrivene su njihove laži i beskrupoloznost, a to govori da smo radili dobar posao. Uvek su mi u glavi reči vladike Sergija: ,,Dok razapinju Vučića, znam da je uradio nešto dobro za svoj narod!" Nikad neće zabraniti istinu o Jasenovcu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (58)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna