POPOVIĆ: Srbija posvećena jačanju ekonomskih veza sa Rusijom

Novosti online

30. 08. 2022. u 16:42

MINISTAR za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović danas je na sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom poručio da je Srbija posvećena razvoju još čvršćih političkih i ekonomskih veza sa Rusijom u budućnosti.

ПОПОВИЋ: Србија посвећена јачању економских веза са Русијом

Foto: Ministarstvo

Na sastanku je bilo reči o svim segmentima rada srpsko - ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Popović je naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije, a što je rezultiralo najpovoljnijom cenom gasa za Srbiju koja omogućava našoj zemlji da zimu dočeka spremnija nego ostale zemlje u Evropi.

Popović je zahvalio Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i na tome što sa velikom pažnjom prati trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Ponovio je stav Vlade da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji. Harčenko je potvrdio posvećenost Rusije jačanju saradnje sa Srbijom u svim segmentima bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa.

BONUS VIDEO:

MANASTIR NA LINIJI FRONTA: Reporter Novosti u Donjeckom Iverskom manastiru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TENKOVI KAO PONOS SRBIJE: Pogledajte demonstraciju sile na Pešteru (VIDEO)