DUŠAN Bratić, advokat i punomoćnik preživelih sa Petrovačke ceste, reagovao je na sramne izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića u kojima je negirao da su na Petrovačkoj cesti ubijena srpska deca i najavio da Hrvatska može da podigne optužnicu protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Komentari (8)

Cornacum

25.08.2022. 12:59

Zaboravili ste Zagrebački velesajam gde su zatvarani i mučeni Srbi koji su hapšeni po Zagrebu,a zatim odvođeni u Pakračku poljanu gde su ih ubijali Merčepovi koljači.

Kn

25.08.2022. 13:10

Ustastvo nikad nije prestalo da živi, ono je stalno bilo prisutno negde više negde manje, to mi najbolje znamo koji smo živeli sa njima. 90. tih se politika NDH vratla na predizborne skupove sa kojih su slate takve poruke, da se svakom Srbinu ledila krv u venama posebno onim koji su preživeli 41.

Cornacum

25.08.2022. 14:10

@Kn - Mi nikako da shvatimo da tzv "civilizovana" Evropa fašizam i nacizan ne smatra za zlo.Oni na te pošasti ne gledaju na isti način kao i mi.

Andrej

25.08.2022. 13:53

Danasnji Hrvati su sinovi i unuci hrvatskih ustasa iz Drugog Svetskog rata, koji su zadojeni istom mrznjom prema Srbima od roditelja hrvatske Crkve i hrvatskih skola, tako da oni ne mogu biti drugaciji. Samo sto dalje od njih i sto manje bilo kakvih kontakata, dok se ne pokaju zbog ucinjenog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima. Pokajanje treba da obznane u Ujidenjenim Nacijama i svim relevantnim medjunarodnim organizacijama.

Nikola

25.08.2022. 17:02

Ubiti coveka je zlocin. Politizirati ubistvo coveka je takodjer zlocin. Mozda jos tezi. Zato, bilo bi dobro za citav svet da se politika makne iz zivota obicnog naroda. Jer, da nije politicara i politike, zivot na ovoj planeti bio bi mnogo ugodniji.