BLOKADA ZBOG TVITA O KOSOVU? Arno Gujon - Raskrinkao sam anketu po kojoj "polovina građana smatra da je KiM izgubljeno“

M. STANOJKOVIĆ

19. 08. 2022. u 22:10

TVITER-nalozi 13 narodnih poslanika aktuelnog saziva, šest iz prethodnog mandata, kao i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, od četvrtka uveče do petka popodne bili su suspendovani.

БЛОКАДА ЗБОГ ТВИТА О КОСОВУ? Арно Гујон - Раскринкао сам анкету по којој половина грађана сматра да је КиМ изгубљено“

Foto V. Danilov

Poslednji Gujonov "sporan" tvit, pre nego što su mu isključili nalog, bio je na temu podrške građana Srbije Kosovu. "Problematično" je bilo što je ispod ankete, u kojoj se navodi da polovina građana smatra da je Kosovo izgubljeno, ostavio komentar da je reč o spinu.

- Ukinut mi je nalog sa 34.000 pratilaca nakon jedne objave u kojoj sam raskrinkao kontroverznu anketu od marta meseca, koje je uradila jedna nevladina organizacija koja sarađuje sa stranim vladama - objašnjava Gujon za "Novosti". - Ovo nije prvi put da me cenzurišu, to se događalo kada sam govorio o humanitarnoj kaastrofi u srpskim enklavama na KiM za francuske medije, ali i neke srpske. To nije samo ukidanje naloga, to je zabrana slobode govora jednom vladinom zvaničniku.

Mogućnost objavljivanja poruka na ovoj društvenoj mreži privremeno je bila ukinuta i tribunima Neveni Đurić, Sandri Božić, Milici Nikolić, Jeleni Obradović, Aleksnadru Markoviću, Krsti Janjuševiću, Dušanu Radojeviću, Jeleni Žarić Kovačević, Aleksandri Tomić, Staši Stojanović, Zoranu Tomiću, Andrijani Vasić i Olji Petrović. Kada je reč o bivšim poslanicima, bez "Tvitera" ostali su Srbislava Filipović, Janko Langura, Sonja Vlahović, Ana Pešić, Miloš Terzić i Vesna Krišanov.

ODREDBE PRAVILNIKA

KAKO navode u "Tviteru", pravo suspendovanja naloga ova kompanija ima kada se krše oredbe njihovog pravilnika. Ukoliko su sadržaji neželjeni, ili lažni, i predstavljaju bezbednosni rizik za "Tviter" i sve koji ga koriste. Kako navode, ako kompanija posumnja da je neki nalog hakovan ili kompromitovan, može se suspendovati dok ne bude obezbeđen i vraćen vlasniku naloga.

Potpredsednica Glavnog odbora SNS i poslanica Nevena Đurić navodi da "nikakva cenzura, odakle god da dolazi, neće ugasiti njenu borbu za istinu i napredak države".

- Uprkos ovakvim pokušajima cenzure, mi naprednjaci se borimo delima i narod je na nedavnim izborima to i podržao - našu politiku rezultata i progresa. Nikakva cenzura ne može da ospori otvorene nove fabrike, auto-puteve i brze saobraćajnice koje se grade širom Srbije, nove bolnice, rast plata i penzija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)