VULIN REAGOVAO NA IZJAVE KURTIJA: On ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima

Novosti online

15. 08. 2022. u 15:31

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu Aljbina Kurtija i rekao da "Kurti ide u Brisel da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na KiM".

ВУЛИН РЕАГОВАО НА ИЗЈАВЕ КУРТИЈА: Он иде у Брисел да покуша да пронађе оправдање за насиље које спроводи према Србима

Foto: Ž. Knežević

- Najteže je govoriti onome ko neće da čuje. Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma. Zapadne demokratije, kako ih zove Kurti jesu agresijom na SRJ pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspele, nadam se da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba.

- Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu, ne verujem da Kurti ima istu želju - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu takozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija, koji je kazao da će se tenzije na severu (tzv.) Kosova nastaviti, ako zapadne demokratije budu dozvolile Srbiji da nastavi sa "svojim starim snovima".

BONUS VIDEO - Prikaz novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve