STEFANOVIĆ: "Kurti je spreman na sve, uporan da izazove nestabilnosti i sukobe"

Novosti online

12. 08. 2022. u 15:31

SRPSKI ministar odbrane i potpredsednika Vlade, Nebojša Stefanović, optužio je predsednika Privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da pokušava da izazove sukobe i nestabilnost u regionu.

СТЕФАНОВИЋ: Курти је спреман на све, упоран да изазове нестабилности и сукобе

foto: MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

- Koliko god da se trudio da prikrije svoje zle namere, jasno je da je predsednik Privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti spreman na sve, očigledno uporan u pokušaju da izazove nestabilnosti i sukobe, zbog čega su sve informacije koje stižu o planiranom nasilju i likvidacijama Srba na severu izuzetno zabrinjavajuće - izjavio je Stefanović.

Kako se navodi, Stefanović je ocenio da je svojom današnjom izjavom Aljbin Kurti samo potvrdio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić s pravom zabrinut zbog informacija da se pripremaju likvidacije Srba na severu Kosova i Metohije.

- Jasno je da Kurti ne može da prikrije svoje istinske namere prema Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji, na svojim vekovnim ognjištima i bore se za svoj opstanak u našoj južnoj pokrajini, kada ih naziva kriminalnim bandama - ocenio je ministar.

On smatra da teška i izazovna vremena koja su pred nama zahtevaju svu snagu Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem, da bi se sačuvali mir i stabilnost, ali i da bi se poslala jasna poruka da takva Srbija neće dozvoliti novi pogrom svog naroda.

Stefanović navodi da je suvišno komentarisati Kurtijeve hvalospeve koje iznosi o samom sebi, dok se diči da je, kako kaže, "čovek nade, napretka, mira i ekonomskog razvoja", u trenutku kada, tvrdi, čak 400.000 ljudi na KiM živi sa jednim evrom dnevno i kada ekonomska situacija nikad nije bila lošija.

- Ne uspeva Kurti više da obmane čak ni Albance na KiM, a sve manje i međunarodnu zajednicu, čija poruka konačno postaje sve jasnija - Zajednica srpskih opština mora da se formira. Naravno, u skladu sa Briselskim sporazumom, onako kako su dve strane potpisale 2013. godine uz garancije Evropske unije - zaključio je Stefanović.


BONUS VIDEO: Kolona vozila na Jarinju
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve