AL SISI STIGAO U SRBIJU Vučić: Susret koji će dodatno učvrstiti višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Egipta (VIDEO)

Novosti online

19. 07. 2022. u 07:54 >> 15:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednika Arapske Republike Egipat Abdela Fataha al Sisija, koji će boraviti u zvaničnoj poseti našoj zemlji od danas do 21. jula.

АЛ СИСИ СТИГАО У СРБИЈУ Вучић: Сусрет који ће додатно учврстити вишедеценијско традиционално пријатељство између Србије и Египта (ВИДЕО)

Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP/Tanjug/Sava Radovanović

Avion egipatskog predsednika sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, a tu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Dobro nam došli, dragi prijatelju! Radujem se ovom susretu koji će dodatno učvrstiti višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Egipta i naših naroda - napisao je Vučić na Instagramu.

Ceremonija svečanog dočeka egipatskog predsednika uslediće u sredu ujutru ispred Palate "Srbija", nakon čega je planiran sastanak predsednika Vučića i Al Sisija.

Potom je predviđen plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, a zatim ceremonija dodele odlikovanja predsedniku Abdelu Fatahu al Sisiju i ceremonija potpisivanja sporazuma.

Posle te ceremonije predviđene su izjave za medije predsednika Vučića i Al Sisija, nakon čega će uslediti Srpsko-egipatski biznis forum.

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: Važno obraćanje Vučića iz Predsedništva Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (51)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)