ZAVŠENE KONSULTACIJE NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa listama manjina (FOTO)

Novosti onlajn

14. 07. 2022. u 09:06 >> 13:35

KONSULTACIJE o sastavu nove Vlade Srbije danas su održane u kabinetu predsednika Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu.

ЗАВШЕНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Вучић разговарао са листама мањина (ФОТО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić“

Predstavnici liste "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić“ stigli su na Andrićev venac gde će održati sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u okviru konsultacija o mandataru nove vlade.

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, u pratnji svojih koalicionih partnera, došao je u Generalni sekretarijat predsednika Republike pet minuta pre početka sastanka, koji je planiran za 12.45.

Manjinska lista "Muftijin amanet" imaće u budućem sazivu parlamenta tri mandata.

 

"Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani"

Predstavnici liste "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) stigli su na Andrićev venac na razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike došli su predstavnici liste, koje je predvodio predsednik DSHV Tomislav Žigmanov, oko 11.20.

Ta manjisnka lista imaće dva mandata u novom sazivu Skupštine Srbije.

Nakon predstavnika "Zajedno za Vojvodinu", na konsultacije kod predsednika Vučića doći će i predstavnici liste "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić".

Koalicija Albanaca Doline

Prvi su na konsultacije stigli predstavnici Koalicije Albanaca Doline. Predsednik Vučić se sastao sa njima. 

Tu koaliciju predvodi lider Partije za demokrasko delovanje (PDD) Šaip Kamberi koji je oko 9 stigao u zgradu Predsedništva.

Tu koaliciju predvodi lider Partije za demokrasko delovanje (PDD) Šaip Kamberi koji je oko 9 stigao u zgradu Predsedništva.

Koalicija Albanaca Doline, imaće jednog poslanika u budućen sazivu Skupštine Srbije. Čine je PDD, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres, a okuplja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe. 

Pozvani predstavnici svih 12 izbornih lista

Podsetimo, na sastanak su, shodno ustavnoj obavezi, pozvani predstavnici svih 12 izbornih lista koje su prešle cenzus, dok su izostanci pojedinih koalicija već potvrđeni.

Razgovore o potencijalnim partnerima naprednjaka, koji bi činili izvršnu vlast u Nemanjinoj 11, otvoriće manjine. U 9.00 u Predsedništvo dolaze predstavnici Koalicije Albanaca Doline, dok su u 10.15 predviđene konsultacije sa SDA Sandžaka, u 11.30 sa "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani", dok će naposletku, u 12.45 stići i delegacija "Muftijinog amaneta".

Tačku na konsultacije poslednjeg dana pregovora staviće koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije", kao lista koja je osvojila najviše mandata posle naprednjaka. Ipak, Narodna stranka, kao ni Demokratska stranka, koje su bile deo liste "Ujedinjenih", nisu prihvatile pozivnicu za konsultacije kod Vučića, dok je Stranka slobode i pravde najavila da će na razgovor otići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije