NASTAVLJA SE KLINČ VULINA I ZORANE: Ministar odgovorio - "Nisam član SNS-a, ali nikada nisam bio član ni bilo koje partije žutog ološa"

Novosti onlajn

13. 07. 2022. u 10:05

KOJI god član Vlade Srbije da glasa za rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, morao bi da to objasni biračima, naveo je ministar Aleksandar Vulin u odgovoru ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović.

НАСТАВЉА СЕ КЛИНЧ ВУЛИНА И ЗОРАНЕ: Министар одговорио -  Нисам члан СНС-а, али никада нисам био члан ни било које партије жутог олоша

Foto: Tanjug/Z.Jovanović

- Ja ću biračima Aleksandra Vučića rado dati odgovor zašto sam protiv sankcija Rusiji,  siguran sam da će i Zorana Mihajlović na Predsedništvu SNS-a objasniti zašto su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zašto hitno moramo da postanemo deo sukoba u Ukrajini i zašto je lekovito da uvedemo sankcije Rusiji. Istina je da ja nisam član Srpske napredne stranke, ali je i istina da nikada nisam bio član ni G17 plus, niti bilo koje partije žutog ološa - izjavio je ministar Vulin, komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da je on lider male stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije.

Podsetimo, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da joj je drago što Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista, kako je navela, "malecke stranke koja zauzima veliko mesto u Vladi Srbije", ima mogućnost da propagira svoje stavove i što priznaje da oni nisu zvanična politika te iste vlade u kojoj sedi.

Istakla je da takođe smatra da bi bilo dobro da se svi članovi Vlade Srbije, počev od nje, u javnim nastupima pridržavaju zvanične politike Srbije.

- Oni kojima se zvanična politika Vlade Srbije ne dopada i sa kojom se ne slažu, uvek mogu da se pojave pred biračima sa svojim idejama i od njih zatraže podršku, umesto da parazitiraju na leđima najveće stranke i njenog lidera - rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je pročitala program Pokreta socijalista naslovljen kao „borbena levica” koji je objavljen na njihovom sajtu.

- U tom tekstu nigde nisam pronašla da se pominje ''srpski svet'' i da se zalažu za ovu ideju, kako tvrdi njihov lider. Sad, ili tekst nije apdejtovan, ili je sve to samo u glavi njihovog lidera - rekla je Zorana Mihajlović.

Vulin je juče rekao da stvaranje srpskog sveta i ujedinjenje Srba nije zvaničan stav Vlade Srbije, već njegov lični stav i deo programa njegove stranke.

- Stvaranje srpskog sveta nije stav vlade, baš kao što nije zvaničan stav Vlade Srbije da treba uvesti sankcije Rusiji, biti jasniji, ma šta to značilo, po pitanju sukoba u Ukrajini ili da treba podržati britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod - kaže Vulin.

Reagujući na ranije navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da njegov stav o ujedinjenju Srba nije stav Vlade Srbije, Vulin je kazao da je stvaranje srpskog sveta njegov lični stav i deo programa Pokreta socijalista koji predvodi, a ministarki je poručio: "Za razliku od brojnih političara, a među njima i pojedinih članova Vlade Srbije, ja imam ideologiju i uverenja i stavove i nije mi potrebno da mi bilo koja ambasada odobri šta mislim i kako treba da radim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!